2015-03-18 07:07:00

Održana prva videokonferencija između škola u projektu AMORES

Prva  videokonferencija između škola koje sudjeluju u projektu AMORES održana je 6. ožujka 2015. godine. Tijekom nastavnog sata susreli su se učenici dvaju škola – ABIS School4Child iz Łódźa u Poljskoj i Skægkærskolen iz Silkeborga u Danskoj. Četrdesetak učenika i četiri nastavnice sudjelovali su u susretu kojemu je domaćin bila Poljska.

Dvoje poljskih učenika ukratko je predstavilo radnju i likove djela Akademija profesora Kleksa autora Jana Brzechwe. Na taj su način danskim učenicima približili kontekst u kojemu su izrađene kuharice, tj. e-artefakti poljskih učenika, te natjecanje za odabir najboljeg recepta.

Glavni cilj videokonferencije bio je predstavljanje jela i recepata koje su osmislili učenici iz Poljske danskim učenicima. Poljski su učenici izradili dvije digitalne kuharice s dvadesetak čarobnih jela osmišljenih u kuhinji profesora Kleksa. Prije početka videokonferencije odabrali su pet jela te ih predstavili Dancima. Najbolji recept – Čarobni koktel od banane, rad Gerarda, učenika razreda 4b – nagrađen je pljeskom. 

Poslije natjecanja učenici iz Danske održali su kviz putem kojega su Poljaci naučili više o Danskoj. Ovaj je dio videokonferencije bio vrlo interaktivan. Učenici iz Poljske su uživali i odlučili pripremiti sličan kviz s pitanjima o Poljskoj za sljedeću videokonferenciju kada će domaćin biti Danska.


Javni web CARNeta