2015-11-10 14:20:21

Posebna AMORES događanja na CUC-u 2015

Ciklus posebnih događanja za sudionike CUC konferencije ove će godine ugostiti i dva posebna događanja vezana za projekt AMORES.

U četvrtak, 19. studenog 2015. godine s početkom u 16:30  sati održat će se radionica pod nazivom „Primjena IKT-a u nastavi književnosti prema AMORES metodologiji“. Cilj radionice je predstaviti inovativnu AMORES metodologiju koja pomaže učenicima u procesu učenja nacionalne književnosti kroz kreiranje digitalnih radova (e-artefakata) te njihovu razmjenu i diskutiranje s učenicima iz drugih europskih zemalja. Pilotiranje u pet europskih škola pokazalo je da AMORES metodologija omogućava dubinsko poniranje u književno djelo i njegovu kreativnu interpretaciju. Predavači su britanski stručnjaci u području primjene IKT-a u obrazovanju – dr.sc. Geoff Walton i dr.sc. Mark Childs a radionica će se održati na engleskom jeziku.

Poziv za prijavu na radionicu upućen je registriranim sudionicima CUC konferencije. Više informacija o radionici dostupno je ovdje.

U petak, 20. studenog 2015. godine s početkom u 11 sati, održat će se i AMORES završno događanje na kojem će biti službeno zatvoren projekt i proglašeni pobjednici međunarodnog natjecanja učenika u izradi e-artefakata inspiriranih književnim djelima. U otvorenom dijelu natjecanja je sudjelovalo više od šezdeset natjecatelja iz cijele Europe s e-artefaktima koji su izrađeni u obliku videa ili digitalnog stripa, a temelje se na djelima nacionalne književnosti. Istovremeno, odvijalo se i natjecanje pet škola koja su sudjelovale u projektu AMORES. Završno događanje bit će ujedno prilika za druženje sudionika projekta ali i svih zainteresiranih sudionika konferencije koji će moći razmijeniti svoja iskustva u primjeni IKT-a u poučavanju knjiženosti. Više informacija o završnom događanju dostupno je ovdje.

Sve zainteresirane sudionike CUC konferencije pozivamo da sudjeluju u radionici te da nam se pridruže na završnom događanju projekta AMORES.


Javni web CARNeta