2015-11-18 16:10:00

U Dubrovniku održana radionica o AMORES metodologiji poučavanja

Radionica o AMORES metodologiji poučavanja održana je danas u Osnovnoj školi Lapad u Dubrovniku

Na interaktivnoj radionici koju je vodila Janet Hetherington sa Sveučilišta u Staffordshireu, jednom od partnera projekta, sudjelovalo je četrnaest nastavnika. Cilj radionice bio je predstaviti inovativnu AMORES metodologiju poučavanja te načine na koje primjena IKT-a u nastavi može povećati angažman učenika i razviti njihovu ljubav za jezik i književnost. Polaznici su uglavnom bili nastavnici hrvatskog i engleskog jezika i književnosti u osnovnim i srednjim školama.

Bila je to zadnja u nizu radionica o AMORES metodologiji za nastavnike koje su već uspješno održane u Švedskoj, Poljskoj i Danskoj.

Tijekom jutra organiziran je i posjet istoj školi kojem su nazočili predstavnici CARNeta, partneri i učenici Skægkærskolen iz Danske i St. Mary's Catholic Primary School iz Velike Britanije koji su se susreli s ravnateljicom te knjižničarkom škole. Voditeljica projekta, Gordana Jugo, predstavila je projekt AMORES dok su domaćini predstavili školu i mnogobrojne aktivnosti i projekte u kojima su do sada sudjelovali. AMORES projekt, zaključila je ravnateljica, pružio je mogućnost nastavnicima iz Hrvatske da razmjene iskustva i povežu se s nastavnicima diljem Europe.


Javni web CARNeta