2016-04-04 14:29:06

Odabrano pet e-Škole Regionalnih obrazovnih centara

Na temelju Poziva za iskaz interesa za osnivanje Regionalnih obrazovnih centara u sklopu projekta "e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt) ” koji je u siječnju 2016. godine objavila Hrvatska akademska i istraživačka mreža- CARNet, od 72 prijavljene, odabrano je sljedećih pet škola za buduće lokacije ROC-ova: 

Obrtna tehnička škola Split Osnovna škola Franje Krežme Osijek Osnovna škola Gornja Vežica Rijeka Prirodoslovna škola Vladimira Preloga, Zagreb Prva gimnazija Varaždin

U sklopu navedenih Regionalnih obrazovnih centara, čije se otvaranje očekuje u listopadu ove godine, provodit će se sustavna edukacija odgojno-obrazovnih i administrativnih djelatnika koja će doprinijeti jačanju njihove digitalne kompetencije.

Osim toga, ROC-ovi će služiti i za druge vrste edukacija/programa organiziranih od strane agencija/organizacija nadležnih za poticanje razvoja i podršku odgojno-obrazovnom sustavu u RH, ali i za edukacije/programe organizirane od strane lokalne zajednice (npr. za nezaposlene, doškolovanja, prekvalifikacije i sl.).

Svaki ROC bit će opremljen s 30 prijenosnih računala i 30 tableta, predavačkim računalom s kamerom i zvučnicima, ekranom s funkcijom dodira, videokonferencijskim sustavom, sustavom za upravljanje nastavom te kolicima za pohranu i punjenje tableta. 

       Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova.  

Javni web CARNeta