2006-05-11 00:00:00

GEANT 2 - Potpisan novi četverogodišnji ugovor Dantea i Srca

U sklopu projekta GEANT 2, Dante i Srce potpisali su novi četverogodišnji ugovor za razdoblje od 2004.-2008. za potrebe spajanja Hrvatske akademske i istraživačke mreže - CARNet na GEANT mrežu.

U sklopu projekta GEANT 2, Dante (Delivery of Advenced Network Technology to Europe) i Srce (Sveučilišni računski centar) potpisali su novi četverogodišnji ugovor za razdoblje od 2004.-2008., a u svrhu udomljavanja novog hrvatskog GEANT 2 čvorišta (GN2 HR PoP) za potrebe spajanja Hrvatske akademske i istraživačke mreže - CARNet na GEANT mrežu.Potpisani ugovor predstavlja produžetak ugovora koji su te dvije ustanove imali za potrebu udomljavanja GEANT čvorišta u periodu 2000.-2004. godine.

Ove su aktivnosti dio priprema za uspostavu 10 Gbit/s linka od mreže CARNet prema GEANT mreži. U tijeku je postavljanje potrebne opreme te konfiguracija i testiranje linkova. O konkretnom datumu realizacije te popratnim događanjima vezanim uz uspostavu bržeg linka CARNetovi korisnici i cijela hrvatska javnost će biti tijekom slijedećih tjedana dodatno obaviješteni .

GEANT 2 je sedma generacija pan-Europskih akademskih i istraživačkih mreža, nasljednik pan-Europske multi-gigabitne istraživačke mreže GEANT.

Više o GEANT 2 mreži i projektu možete naći na www.geant2.net


Javni web CARNeta