2006-06-20 00:00:00

8. CARNetova korisnička konferencija CUC 2006

Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet organizira 8. korisničku konferenciju CUC 2006. koja će se, pod naslovom "Povratak u budućnost", održati od 20. do 22. studenog ove godine na Sveučilištu u Dubrovniku.

Spajanjem Ministarstva znanosti i tehnologije i Ministarstva prosvjete i športa, Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet proširila je djelatnost na osnovne i srednje škole, te će se stoga ovogodišnja CARNetova korisnička konferencija baviti izazovima s kojima se u svakodnevnom radu suočavaju CARNetovi korisnici iz akademske, znanstvene i obrazovne zajednice, s posebnim naglaskom na teme vezane za uključivanje novih korisnika te praćenje svjetskih trendova i konkurentnost hrvatskog školstva. Kroz pozvana predavanja, radove i prezentacije, radionice i okrugle stolove na CUC-u 2006 će se raspravaljati o temama kao što su upotreba ICT-a u obrazovanju, hrvatsko školstvu u kontekstu tržišta rada, sigurnost na Internetu, iskustvim u radu CARNetovih sistem-inženjera i koordinatora te o Internetu u Hrvatskoj i svijetu.

Sa svrhom postizanja što veće interaktivnosti i uključivanja šire javnosti u raspravu, CUC 2006. nudi niz okruglih stolova i rasprava na kojima će se razgovarati o brojnim aktualnim temama vezanim uz primjenu ICT-a u obrazovanju, informatizaciju školstva, ali i sigurnosti na Internetu, posebice onoj maloljetnika. Iz bogatog konferencijskog programa izdvajamo i prezentaciju ravnatelja akademskih i istraživačkih mreža Slovenije, BiH, Srbije i Hrvatske koji će iznijeti pregled stanja mreže svake pojedine zemlje, dati kratak uvid u njihovu dosadašnju suradnju te ukazati na pravce u kojima će se ona u budućnosti razvijati. Osim prezentacija, održati će se i radionice iz različitih područja informacijsko komunikacijskih tehnologija i njihove primjene. I ove godine CUC 2006 prati Web festival, tradicionalno konferencijsko događanje posvećeno autorima internetskih stranica. Tema Web festivala 2006. jedan je od najraširenijih suvremenih alata za objavljivanje sadržaja na Internetu - blog, a sam natječaj je podijeljen u dvije kategorije: Blog Web festivala i Junior Blog Web festival. Prijave radova na Web festival otvaraju se 26. lipnja i traju do 8. listopada, a najboljim će radovima u obje kategorije Ocjenjivački sud festivala tijekom konferencije dodijeliti nagrade. Više o Web festivalu moguće je saznati na http://webfestival.carnet.hr Sve dodatne informacije o konferenciji, Web festivalu te prijavi radova i sudionika, dostupne su na adresi http://www.carnet.hr/cuc/.

Danijela Grizelj, Voditeljica Ureda za odnose s javnošću, CARNet tel.01/ 61 65 616


Javni web CARNeta