2006-10-20 00:00:00

Objavljen program 8. CARNetove korisničke konferencije

Na adresi http://www.carnet.hr/CUC/program/raspored.html objavljen je cjeloviti program 8. CARNetove korisničke konferencije CUC 2006 koja će se, pod naslovom "Povratak u budućnost", u organizaciji Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNet i pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, održati od 20. do 22. studenog ove godine na Sveučilištu u Dubrovniku.

Ovogodišnja se konferencija bavi izazovima s kojima se u svakodnevnom radu suočavaju svi CARNetovi korisnici iz akademske, znanstvene i obrazovne zajednice, s posebnim naglaskom na teme vezane uz uključivanje novih korisnika te praćenje svjetskih trendova i konkurentnost hrvatskog školstva.

Program čine četiri jednodnevna tečaja, šest radionica, četiri plenarna izlaganja te 62 rada podijeljena u deset sekcija, kao i dvije rasprave i okrugli stol kroz koje će sudionici raspravljati o sljedećim temama:

Uporaba ICT-a u nastavi Sigurnost na Internetu Razvoj i održavanje računalne infrastrukture Elektronički izvori informacija Mreža i mrežni pristup Hrvatsko školstvo u kontekstu tržišta rada Ocjenjivanje putem ICT-a Sustavi za učenje na daljinu Organizacija i strategija razvoja Komunikacija putem ICT-a.

Konferenciji će doprinijeti i pozvani predavači, domaći i međunarodni stručnjaci iz područja ICT-a. Miroslav Milinović iz Sveučilišnog i računskog centra će otvoriti konferenciju predavanjem posvećenom unapređenju informacijskog prostora Weba, dok će o sigurnosti na mreži pričati Ivica Ostojić, Cisco. Dai Davies, direktor DANTE-a iz Velike Britanije će održati predavanje o paneuropskoj mreži GEANT 2 i integraciji hrvatske akademske, obrazovne i istraživačke zajednice u europski internetski prostor, dok će Hamish Macleod, profesor sa Sveučilište u Edinburghu, Velika Britanija, predstaviti upotrebu ICT-a u obrazovanju. I ove godine CUC 2006 prati Webfestival, tradicionalno konferencijsko događanje posvećeno autorima internetskih stranica.

Tema Webfestivala 2006 jedan je od najraširenijih suvremenih alata za objavljivanje sadržaja na Internetu – blog, a sam natječaj je podijeljen u dvije kategorije: Blog Web festivala i Junior Blog Web festival. Više o Webfestivalu moguće je saznati na http://webfestival.carnet.hr . Svi zainteresirani mogu se na CUC 2006 prijaviti putem obrasca dostupnog na adresi http://www.carnet.hr/cuc/registration/index.html , uz naglasak da su do 31. listopad kotizacije povoljnije, nakon čega se plaća puna cijena kotizacije. Sve dodatne informacije o konferenciji i Web festivalu, dostupne su na adresi http://www.carnet.hr/CUC/ . Dodatne informacije: Ured za odnose s javnošću http://www.carnet.hr/pressroom press@carnet.hr telefon: 6165-625 mobitel: 091/145 0196


Javni web CARNeta