2018-04-06 11:09:42

Webinar: Osnove Robotskog kazališta lutaka i izrada scenarija za predstavu

Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET organizira webinar namijenjen odgojno-obrazovnim djelatnicima osnovnih i srednjih škola na kojem će imati priliku naučiti osnove i mogućnosti Robotskog kazališta lutaka i kako izraditi scenarij za predstavu. 

 

Webinar će se održati u petak, 13. travnja 2018. godine, s početkom u 13 sati putem Adobe Connect komunikacijskog i kolaboracijskog alata na adresi http://connect.carnet.hr/webinar/.

Sadržaj webinara

Na samom će se početku webinara kratko predstaviti natjecanje „Lektira na pozornici robotskog kazališta“ u okviru kojeg se pozivaju na sudjelovanje sve osnovne i srednje škole u Republici Hrvatskoj.

Nakon uvoda, slijedi kratko predavanje o osnovama i mogućnostima Robotskog kazališta lutaka koje će održati gospodin Veljko Kukulj, mentor LenTinTin Studios i glavni urednik u Photomathu. Gospodin Kukulj govorit će o demostracijskom opisu uređaja, postavljanju lutaka i pozadine te kako priključiti kazalište na računalo.

Nakon kratkog izlaganja o osnovama Robotskog kazališta lutaka, Nataša Sajko, prof. hrvatskog jezika iz Medicinske škole u Varaždinu, govorit će o izradi scenarija potrebnog za prijavu na natjecanje „Lektira na pozornici robotskog kazališta“. Profesorica Sajko govorit će o tome kako pristupiti obradi lektirnog djela i odabiru scene, postavljanju i karakterizaciji likova, pisanju dijaloga, dinamici te pripovijedanju.

Na kraju webinara sudionici će biti u mogućnosti postavljati pitanja.

Ciljevi webinara Naučiti kako na inovativan i kreativan način preoblikovati književno djelo ili priču u scenarij predstave koja se može izvesti u Robotskom kazalištu lutaka Upoznati se s osnovama i mogućnostima Robotskog kazališta lutaka Naučiti izraditi scenarij za predstavu Usvojiti znanje kako uskladiti književno djelo ili priču s proživljenim iskustvima učenika ciljane dobi te kako ostvariti poticajno-motivacijski učinak na publiku

Javni web CARNeta