2006-11-14 00:00:00

Počinje 8. CARNetova korisnička konferencija CUC 2006

Na Sveučilištu u Dubrovniku 20. studenog počinje 8. CARNetova korisnička konferencija CUC 2006 koja će, pod naslovom "Povratak u budućnost", trajati do 22. studenog. Ovu međunarodnu konferenciju organizira Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet, a njezin je pokrovitelj Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa.

Ovogodišnja se konferencija bavi izazovima s kojima se u svakodnevnom radu suočavaju svi CARNetovi korisnici iz akademske, znanstvene i obrazovne zajednice, s posebnim naglaskom na teme vezane uz uključivanje novih korisnika te praćenje svjetskih trendova i konkurentnost hrvatskog školstva. Program čine četiri jednodnevna tečaja, šest radionica, četiri plenarna izlaganja te 62 rada podijeljena u deset sekcija. CUC 2006 nudi i niz okruglih stolova i rasprava na kojima će se razgovarati o brojnim aktualnim temama vezanim uz primjenu ICT-a u obrazovanju, informatizaciju školstva, ali i o sigurnosti na Internetu, posebice onoj maloljetnika. Iz bogatog konferencijskog programa posebno izdvajamo prezentaciju ravnatelja akademskih i istraživačkih mreža Slovenije, BiH, Srbije i Hrvatske koji će iznijeti pregled stanja mreže svake pojedine zemlje, dati kratak uvid u njihovu dosadašnju suradnju te ukazati na pravce u kojima će se ona u budućnosti razvijati. Konferenciji će doprinijeti i pozvani predavači, domaći i međunarodni stručnjaci iz područja ICT-a.

Miroslav Milinović iz Sveučilišnog i računskog centra, Hrvatska, će otvoriti konferenciju predavanjem posvećenom unapređenju informacijskog prostora Weba, dok će o sigurnosti na mreži pričati Ivica Ostojić, Cisco, Hrvatska. Dai Davies, direktor DANTE-a iz Velike Britanije će održati predavanje o paneuropskoj mreži GEANT 2 i integraciji hrvatske akademske, obrazovne i istraživačke zajednice u europski internetski prostor, dok će Hamish Macleod, profesor sa Sveučilišta u Edinburghu, Velika Britanija, predstaviti upotrebu ICT-a u obrazovanju. I ove godine CUC 2006 prati Webfestival, tradicionalno konferencijsko događanje posvećeno autorima internetskih stranica. Tema Webfestivala 2006 jedan je od najraširenijih suvremenih alata za objavljivanje sadržaja na Internetu -blog, a sam natječaj je podijeljen u dvije kategorije: Blog Web festivala i Junior Blog Web festival. Više o Webfestivalu moguće je saznati na http://webfestival.carnet.hr.

Sve dodatne informacije o konferenciji dostupne su na http://www.carnet.hr/cuc/ , a izravan prijenos na http://irtv.carnet.hr/cuc2006/ . Medijski pokrovitelji 8. CARNetove korisničke konferencije su Večernji list, PC Chip, VIDI i INFO PRESS. Dodatne informacije: Ured za odnose s javnošću press@carnet.hr telefon: 6661-625 mobitel: 091/145 0196.


Javni web CARNeta