2006-12-01 00:00:00

Uspješno završio CUC 2006

Na Sveučilištu u Dubrovniku 22. studenog uspješno je završila 8. CARNetova korisnička konferencija CUC 2006. Pod naslovom «Povratak u budućnost», ovogodišnju je konferenciju Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet organizirala pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i šport te uz podršku Grada Dubrovnika.

Četiri pozvana predavanja, tri tutorijala, šest radionica, dva okrugla stola i dvije rasprave te 62 rada 109 domaćih i stranih autora ove je godine u Dubrovniku okupilo 330 sudionika, a putem CARNet Video mreže konferencijska su predavanja bila dostupna i onima koji nisu bili na Sveučilištu u Dubrovniku. Posebno su zanimanje sudionika pobudili pozvani predavači: Miroslav Milinović (Sveučilišni i računski centar, Hrvatska), Ivica Ostojić (Cisco, Hrvatska), Dai Davies (DANTE, Velika Britanija) te Hamish Macleod (Sveučilište u Edinburghu, Velika Britanija), kao i brojne rasprave i okrugli stolovi o aktualnim temama vezanim uz primjenu ICT-a u obrazovanju, informatizaciju školstva, ali i o sigurnosti na Internetu.

Jednako je posjećen i zanimljiv bio i okrugli stol na kojem su se našli ravnatelji akademskih i istraživačkih mreža Slovenije, BiH, Srbije i Hrvatske. U tradiciji prijašnjih konferencija, i na CUC-u 2006 sudionici su birali najbolji rad i prezentaciju konferencije. Najboljim radom konferencije ove je godine proglašen rad „Školska mreža Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar kao poticaj nastavnika u korištenju ICT“ Edina Kadića (Medicinska škola Ante Kuzmanića Zadar), dok je najbolja prezentacija konferencije „Računalna sigurnost: što smo naučili“ Mladena Štifića (Zagrebačka burza).

8. CARNetovu korisničku konferenciju pratio je i Webfestival, natjecanje koje autorima koji objavljuju sadržaje na Webu pruža priliku da prezentiraju svoja postignuća, usporede ih s postignućima drugih autora i ocijene svoj doprinos online zajednici. Ovogodišnje je natjecanje bilo posvećeno jednom od najraširenijih suvremenih alata za objavljivanje sadržaja na Internetu – blogu, a najbolji su birani u tri kategorije (obrazovanje, znanost i stvaralaštvo te putopisi) i dvije dobne skupine – BLOG Webfestival i Junior BLOG Webfestival (do 18 godina). Na natjecanje su prijavljena 174 bloga, a kroz dva kruga natjecanja ih je ocjenjivao Ocjenjivački sud koji je u starijoj dobnoj skupini kao najbolje prepoznao blogove futuria.hr (znanost i stvaralaštvo), Tutor blog (obrazovanje) te Travel Freak (putopisi), dok su pobjednici u mlađoj dobnoj skupini blogovi Krešine fotografije (znanost i stvaralaštvo) i CUC blog (obrazovanje).

Više o Webfestivalu i osvojenim nagradama možete saznati na http://webfestival.carnet.hr/. Medijski pokrovitelji 8. CARNetove korisničke konferencije su Večernji list, PC Chip, VIDI i INFO PRESS.


Javni web CARNeta