2007-04-20 00:00:00

9. CARNetova korisnička konferencija CUC 2007

Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet organizira 9. korisničku konferenciju CUC 2007 koja će se pod naslovom "Korisnik u fokusu" održati od 19. do 21. studenog 2007. na Tehničkom fakultetu u Rijeci.

Novo doba donosi i nove tehnologije. Sve veća dostupnost širokopojasnog Interneta stavlja korisniku na raspolaganje sve brojnije mogućnosti aplikacije. Današnji umreženi svijet kreiran je po mjeri korisnika - korisnik bira tehnologije i oblikuje svoje djelovanje sukladno tome. Ili tehnologija određuje korisnika? Kako se služiti Internetom i unaprijediti svoje djelovanje, što prihvatiti, a što odbaciti, kako učiti, koje tehnologije odabrati i kako uspješno komunicirati? Odgovore na brojna pitanja saznajte na CUC-u 2007.

Konferencija će se baviti izazovima kojima se u svakodnevnom radu suočavaju svi korisnici Interneta, od početnika do profesionalaca. Kroz pozvana predavanja, radove i prezentacije, radionice i okrugle stolove na CUC-u 2007 će se raspravljati o sljedećim temama:

Sustavi i usluge po mjeri korisnika Korisnik u fokusu organizacije Mreža i mrežne tehnologije Sigurnost korisnika na mreži Mreže korisnika Web u službi korisnika Trendovi u obrazovanju-kako učite i podučavate? Učenje i poučavanje na daljinu.

Autori koji žele prezentirati svoj rad vezan uz bilo koju od tema konferencije mogu poslati sažetak svog rada na CUC@CARNet.hr. Osim radova, Programski odbor prima i prijedloge tečajeva i radionica, a svoje ideje možete slati na cuc-pc@carnet.hr. Rok za slanje sažetka zajedno s biografijom je 15. srpnja 2007. Popratno događanje i ovogodišnjeg CUC-a bit će Webfestival, natjecanje autora i korisnika sadržaja na Internetu. Tema kojom će se Webfestival 2007 baviti je wiki, kolaborativni alat za jednostavno editiranje i objavu teksta na webu. Ovogodišnjim će se natjecanjem nastojati CARNetovim korisnicima i široj javnosti pokazati da wiki nije samo Wikipedija, već da ovaj alat skriva nebrojene i neočekivane mogućnosti iskoristive u poslovnom, obrazovnom, privatnom i drugim okruženjima. Cilj je Webfestivala 2007 da, uz prijave autora već gotovih wiki sadržaja na hrvatskom, potakne stvaranje novih stranica i sadržaja u ovom zanimljivom alatu. Sve dodatne informacije o konferenciji, Webfestivalu te prijavi radova i sudionika, dostupne su na službenim stranicama konferencije http://cuc.carnet.hr ili putem maila na cuc@carnet.hr.


Javni web CARNeta