2007-06-04 00:00:00

Početak prijava na Webfestival 2007

Danas, 4. lipnja 2007. godine, započinju prijave na Webfestival 2007, natjecanje autora i korisnika sadržaja na Internetu. Tema ovogodišnjeg Webfestivala je wiki, kolaborativni alat za jednostavno editiranje i objavu teksta na Internetu.

Na natjecanje se mogu prijaviti svi autori wikija koji žele predstaviti svoje radove. Cilj je Webfestivala 2007 da, uz prijave autora već gotovih wiki sadržaja, potakne stvaranje novih stranica i sadržaja u wikiju na hrvatskom jeziku. Na natjecanje stoga mogu biti prijavljene wiki stranice na hrvatskom jeziku. Moguće je da se wiki stranica, uz obavezni hrvatski jezik, vodi i na jednom ili više stranih jezika. Autori se na natjecanje mogu prijaviti u tri tematske kategorije: - Wiki Labos (obrazovni i znanstveni sadržaji), - Wiki Atelje (umjetnost, kultura, stvaralaštvo, kreativne aktivnosti i sl.) i - Wiki (Re)Publika (zajednica, društvo, društvene aktivnosti). Prijavljene wikije će ocjenjivati Ocjenjivački sud Webfestivala, a nagrađena će biti prva tri mjesta u svakoj kategoriji. O

sim toga, korisnici će, između finalista, imati prilike glasati za svog favorita. Wiki s najviše glasova osvojenih na taj način, osvojit će „Nagradu publike“. Nagrade će pobjednicima natjecanja biti dodijeljene na gala večeri u sklopu CUC konferencije. Prijaviti se možete putem online obrasca na http://webfestival.carnet.hr:81/wf_prijava/prijava/ od ponedjeljka 4. lipnja 2007. godine do 1. listopada 2007. godine u 23:59 sati. Više o prijavama i natjecanju saznajte na adresi http://webfestival.carnet.hr/.


Javni web CARNeta