2007-11-23 00:00:00

Završila 9. CARNetova korisnička konferencija CUC 2007

Na Tehničkom fakultetu u Rijeci 21. studenog završila je 9. CARNetova korisnička konferencija CUC 2007. Ovu međunarodnu konferenciju organizira Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i uz podršku Grada Rijeke.

Pod naslovom "Korisnik u fokusu – User in Focus", program konferencije je ponudio četiri tutorijala, deset radionica, sedam prezentacija, jedan okrugli stol te osamdeset i dva rada. Pred 440 akreditiranih sudionika zanimljiva predavanja su održala i tri pozvana predavača - Ivan Krstić, direktor za sigurnosnu arhitekturu američke inicijative One Laptop Per Child (OLPC), Heather Boyles iz američke mreže Internet2 te Greg Butler iz Microsoftove Grupe za obrazovna rješenja iz Velike Britanije, a putem CARNetove Video mreže predavanja su bila dostupna i onima koji nisu bili na Tehničkom fakultetu u Rijeci. 9. CARNetovu korisničku konferenciju pratio je, osmi put za redom, i Webfestival, natjecanje koje autorima koji objavljuju sadržaje na Webu pruža priliku da prezentiraju i usporede svoja postignuća.

Tema ovogodišnjeg natjecanje je wiki, kolaborativni alat za jednostavno uređivanje i objavu teksta na Webu, a njegovi su dobitnici, prema ocjeni ocjenjivačkog suda, dva wiki sjedišta koja su se podjednako istakla inovativnom primjenom wikija i time podijelila prvo mjesto - UDK 02, stranice hrvatske mreže školskih knjižničara te sjedište Substantia grisea, baza tekstova i obrazovnih materijala namijenjenih studentima medicine, koje je osvojilo i nagradu publike. Kao i svake godine, sudionici konferencije su odabrali najbolji rad i najbolju prezentaciju - najbolji rad konferencije je „Moodle u nastavi“ (Renato Matejaš, Zlatko Kunštek, Elektrotehnička škola u Zagrebu), dok je najbolja prezentacija „Upotreba interaktivnih (“pametnih”) ploča i videokonferencijskih veza u izvođenju simulacija na udaljenim lokacijama u pomorskim školama“ (Toma Gvozdanović i Zoran Ikica, Pomorska škola Split). Medijski pokrovitelji 9. CARNetove korisničke konferencije su Večernji list, VIDI, MojPosao - Tau on-line d.o.o., info Trend, PC Chip, Novi Radio, Veseli hackeri - Novi radio – Zadar te SmartTV. Sve dodatne informacije o konferenciji dostupne su na službenim stranicama konferencije http://CUC.CARNet.hr.


Javni web CARNeta