2008-07-09 00:00:00

Ugledni strani i domaći ICT stručnjaci na CUC-u 2008

Deseta CARNetova korisnička konferencija CUC 2008, koja se održava od 10. do 12. studenog ove godine na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, ugostit će niz uglednih stranih i domaćih ICT stručnjaka.

Martin Dougiamas, utemeljitelj zajednice Moodle.Org i izvršni direktor Moodle Pty Ltd. iz Australije će predstaviti oblik on-line obrazovanja uz pomoć alata Moodle, sustava za on-line upravljanje nastavom otvorenog koda.

Ivan Vidaković, glavni direktor IBM Hrvatska d.o.o. će reći što nam donose nadolazeće tehnologije, a na istom je tragu i predavanje nizozemskog stručnjaka Klaasa Wierenge, konzultanta tehničkog direktora tvrtke Cisco Systems, koji će nam predstaviti sveučilište budućnosti, izazove s kojima se ono suočava te mogućnosti koje se pritom otvaraju. Pod nazivom "Internet 10.0", konferencija će ponuditi i niz radova, prezentacija, radionica i okruglih stolova na kojima će se raspravljati o sljedećim temama:

Upravljanje informacijama Web 2.0 i društveni softver Mreže #Koliko {programskih} jezika govorite? E-obrazovanje Za sistemce i sve one koji se tako osjećaju.

CUC 2008 se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa te uz podršku Grada Rijeke. Sve dodatne informacije dostupne su na službenim stranicama konferencije http://cuc.carnet.hr/ ili putem maila na cuc@carnet.hr.


Javni web CARNeta