2008-09-09 00:00:00

Objavljen program 10. CARNetove korisničke konferencije CUC 2008

Cjeloviti program 10. CARNetove korisničke konferencije CUC 2008 koja će se od 10. do 12. studenog ove godine održati na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci objavljen je na službenim stranicama konferencije.

Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet konferenciju organizira pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa te uz podršku Grada Rijeke.

Pod nazivom "Internet 10.0" program nudi jedanaest radionica, tri plenarna izlaganja te sedamdeset i devet radova podijeljenih u pet tematskih cjelina:

Upravljanje informacijama Web 2.0 i društveni softver Mreže E-obrazovanje Za sistemce i sve one koji se tako osjećaju.

CUC 2008 je pripremio i dva okrugla stola, „Obrazovanje u informacijsko i digitalno doba“ i „Filtriranje sadržaja“, koji će se baviti aktualnim raspravama vezanim uz navedene teme.

Ovogodišnju konferenciju svečano će otvoriti Ivan Vidaković direktor IBM-a Hrvatska d.o.o., a konferenciji će doprinijeti i uvaženi ICT stručnjaci iz svijeta - Klaas Wierenga, konzultant tehničkog direktora tvrtke Cisco Systems iz Nizozemske te Martin Dougiamas, autor i vodeći razvojni programer Moodlea iz Australije.

Popratno događanje i ovogodišnjeg CUC-a je Webfestival, natjecanje autora i korisnika sadržaja na Internetu. Webfestival 2008 posvećen je institucionalnim korisnicima web sadržaja te se bavi web stranicama škola objavljenim u CARNetovom CMS sustavu.

Svi zainteresirani mogu se na CUC 2008 prijaviti putem online obrasca, uz naglasak da su do 31. listopada kotizacije povoljnije, nakon čega se plaća puna cijena kotizacije.

Sve dodatne informacije o konferenciji, Webfestivalu te registracijama dostupne su na službenim stranicama konferencije http://cuc.carnet.hr/ ili putem maila cuc@carnet.hr.


Javni web CARNeta