2008-09-08 00:00:00

Radionice o CARNetovom CMS-u u sklopu Webfestivala 2008

U sklopu Webfestivala 2008, tradicionalnog popratnog događanja CARNetove korisničke konferencije CUC 2008 , bit će organizirane radionice o CARNetovom CMS-u.

CARNetov CMS za škole je sustav razvijen i dizajniran posebno za potrebe škola, koji omogućava jednostavno kreiranje i ažuriranje web stranica, bez velikih tehničkih predznanja.

Webfestival 2008, natjecanje autora web sadržaja, ove će godine nagrađivati webove škola izrađene u CARNetovom CMS-u. U sklopu natjecanja stoga su organizirane i uvodne radionice o CMS-u, tijekom kojih će se polaznici moći upoznati s osnovama kreiranja web sjedišta škole, dostupnim alatima te s tehničkom administracijom weba.

Radionica je namijenjena prvenstveno administratorima škola, ali i ostalima koji su u doticaju s kreiranjem i održavanjem web stranica škole. Za sudjelovanje u radionici polaznicima su potrebni korisnički podaci za pristup CMS-u, a poželjno je da su polaznici napredniji korisnici Interneta.

Lokacije i termini održavanja radionica:

Osijek

termin: ponedjeljak, 15. rujna 2008., 16:00 – 18:00 sati
lokacija: Isusovačka klasična gimnazija s pravom javnosti u Osijeku,
Trg Vatroslava Lisinskog 1, informatička učionica
maksimalni broj polaznika: 14
predavač: Anita Papić

Split

termin: utorak, 16. rujna 2008., 17:00 – 19:00 sati 
lokacija: V. gimnazija „Vladimir Nazor“ Split,
Zagrebačka 2, informatički kabinet
maksimalni broj polaznika: 16
predavač: Davor Lukšić

Zagreb

termin: srijeda, 17. rujna 2008., 17:00 – 19:00 sati
lokacija: CARNet, Josipa Marohnića 5, učionica C
maksimalni broj polaznika: 12
predavač: Suzana Šestan

Napomena: Da bi se radionica održala, za pojedini termin se mora prijaviti minimalno 7 polaznika. U slučaju velikog broja zainteresiranih postoji mogućnost organizacije dodatnog termina na pojedinoj lokaciji.

Prijava

Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem web obrasca dostupnog na adresi http://www.carnet.hr/edupoint/estudent/prijava ili elektroničkom poštom na adresu webfestival@carnet.hr. Ukoliko se prijavljujete putem elektroničke pošte, molimo navedite svoje ime i prezime, školu iz koje dolazite te lokaciju na kojoj želite polaziti radionicu.


Javni web CARNeta