2008-11-09 00:00:00

Počinje 10. CARNetova korisnička konferencija CUC 2008

Na Tehničkom fakultetu u Rijeci 10. studenog počinje 10. CARNetova korisnička konferencija CUC 2008 koja će trajati do 12. studenog. Ovu međunarodnu konferenciju organizira Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i uz podršku Grada Rijeke.

Pod naslovom "Internet 10.0", program konferencije nudi jedanaest radionica, niz prezentacija i okruglih stolova te sedamdeset i devet radova, a naglasak stavlja na potrebe korisnika internetskih tehnologija, posebice onih iz redova akademske i istraživačke zajednice, profesora i nastavnika u osnovnim i srednjim školama te CARNetovih sistem inženjera i koordinatora.

Program konferencije moguće je pratiti kroz pet tematskih cjelina:

Upravljanje informacijama Web 2.0 i društveni softver Mreže E-obrazovanje Za sistemce i sve one koji se tako osjećaju.

Nastavljajući tradiciju, CUC 2008 i ove godine svojim sudionicima nudi priliku da čuju neke od najuglednijih stručnjaka u području informacijsko-komunikacijskih tehnologija. 10. CARNetovu korisničku konferenciju CUC 2008 uvodnim će predavanjem otvoriti Ivan Vidaković, direktor IBM-a Hrvatska d.o.o., a konferenciji će doprinijeti i uvaženi ICT stručnjaci iz svijeta - Klaas Wierenga, konzultant tehničkog direktora tvrtke Cisco Systems iz Nizozemske te Martin Dougiamas, autor i vodeći razvojni programer Moodlea iz Australije.

Tradicionalno, CUC 2008 prati i Webfestival, konferencijsko događanje posvećeno autorima internetskih stranica. Webfestival 2008 posvećen je institucionalnim korisnicima web sadržaja te se bavi web stranicama škola objavljenim u CARNetovom CMS sustavu.

Sve dodatne informacije o konferenciji dostupne su na http://CUC.CARNet.hr, a izravan prijenos predavanja na http://cuc.CARNet.hr/?stream.

Medijski pokrovitelji 10. CARNetove korisničke konferencije su Večernji list, VIDI, PC Chip, BUG d.o.o, Mreža, info TREND, MojPosao - Tau on-line d.o.o. i Veseli hackeri (Radio Martin i Novi Radio – Zadar).


Javni web CARNeta