2008-12-19 00:00:00

Učite Logo na nov i zabavan način!

Učite Logo na nov i zabavan način putem online tečaja koji je objavljen na Nacionalnom portalu za udaljeno učenje Nikola Tesla!
 

Tečaj Logo – online učenje programiranja namijenjen je prvenstveno učenicima 5. i 6. razreda osnovne škole, koji žele steći osnovna znanja iz područja programiranja, a prikladan je i za mlađe učenike (3. i 4. razred) kao i za starije učenike (7. i 8. razred). Tečaj obiluje multimedijalnim elementima, multimedijom i edukativnim igricama.

Tečaj je namijenjen i učiteljima osnovnih škola, koji u svoju nastavu žele unijeti novi način poučavanja uz primjenu informacijsko komunikacijske tehnologije. Više o mogućnostima implementacije tečaja u nastavu možete saznati na internetskoj stranici E-tečajeva za škole.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa dalo je suglasnost za primjenu online tečaja Logo – online učenje programiranja u nastavi predmeta Informatika u osnovnim školama.

Tečaj je lipnju 2008. godine nagrađen Comenius EduMedia 2008 pečatom, kojim se potvrđuje njegova kvaliteta i to u kategoriji primjene informacijskih tehnologija u obrazovanju.

Tijekom 2008. godine CARNet je proveo pilot projekt primjene online tečajeva programiranja u 17 škola diljem cijele Hrvatske. Prema rezultatima projekta može se zaključiti da je tečaj osvojio srca učenika koji su pokazali izrazit interes i motivaciju za učenje na ovakav način.
Opis tečaja, ciljeve i potrebna predznanja možete pročitati na internetskoj stranici tečaja Logo - online učenje programiranja.

Za pristup Nacionalnom portalu za udaljeno učenje Nikola Tesla, potreban je elektronički identitet u AAI@EduHR sustavu.
 


Javni web CARNeta