2009-04-02 00:00:00

11. CARNetova korisnička konferencija

Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet od 16. do 19. studenog 2009. godine organizira svoju 11. po redu korisničku konferenciju CUC, koja će se pod naslovom Internet rEvolucija održati u 11 hrvatskih gradova.

Središnje mjesto događanja je Zagreb, sjedište CARNeta, Josipa Marohnića 5. Konferencija će se paralelno odvijati i u CARNet TCR centrima u Dubrovniku, Kninu, Osijeku, Puli, Rijeci, Slavonskom Brodu, Splitu, Varaždinu, Vukovaru i Zadru.

Kroz pozvana predavanja, radove i prezentacije te okrugle stolove na CUC-u 2009 će se raspravljati o sljedećim temama:

Internet jučer, danas, sutra Internet i obrazovanje Informatizacija društva Privatnost i sigurnost.

CARNet poziva sve zainteresirane da svojim radom sudjeluju u programu CUC-a 2009, a rok za slanje sažetaka radova je 15. lipnja.

U sklopu ovogodišnje konferencije obilježit će se i dvije važne obljetnice: 40 godina od utemeljenja Interneta i 20 godina World Wide Weba.

I ove godine, CUC 2009 prati Webfestival, posebno natjecanje namijenjeno autorima i korisnicima sadržaja na Internetu. Tema kojom će se Webfestival 2009 baviti je web dostupnost (eng. accessibility), odnosno prilagođavanje web sadržaja korisnicima s posebnim potrebama.

Sve dodatne informacije o konferenciji, Webfestivalu te prijavi radova su dostupne na službenim stranicama konferencije  http://cuc.carnet.hr/ ili putem maila na cuc@carnet.hr.
 


Javni web CARNeta