2003-05-16 00:00:00

Održana presica TNC&CUC 2003

Dana 16. svibnja održana je konferencija za novinare povodom Joint TERENA Networking Conference 2003 and CARNet User's Conference 2003.

Danas je organizirana konferencija za novinare povodom međunarodne Internet konferencije koja će se održati u Zagrebu od 19. do 22. svibnja, u hotelu Opera pod nazivom "User Opportunities/Network Challenges". Ova ugledna konferencija idući će tjedan u Zagrebu okupiti 500-tinjak stranih i domaćih stručnjaka iz područja mrežnih tehnologija, a zajednički je organiziraju Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet i europska udruga akademskih i istraživačkih mreža TERENA. Miroslav Milinović, supredsjednik programskog odbora na današnjoj je konferenciji za novinare podsjetio da je CARNet prethodne četiri godine organizirao korisničku konferenciju (CUC) koja je članovima akademske i informatičke zajednice u Hrvatskoj bila mjestom okupljanja, praćenja novosti i razmjene međusobnih iskustava.

Okupljene je novinare s značenjem TERENA-inih konferencija u europskom akademskom svijetu upoznao John Dyer, tehnički direktor TERENA-e. Gospodin Dyer je naglasio da TERENA već desetak godina diljem Europe, uz pomoć svojih članica, organizira svoju mrežnu konferenciju (TNC) na kojoj je primjerice 1992. godine World Wide Web predstavio njegov tvorac, Tim Berners Lee. Novinare je videokonferencijskim putem pozdravio i Karel Vietsch, generalni tajnik TERENA-e. Joint TERENA Networking Conference 2003 i CARNet User's Conference 2003 održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i tehnologije te će je 19. svibnja i otvoriti ministar Gvozden Flego. Medijski su pokrovitelji ovog događanja: HR - 2. program, Večernji list, PC Chip i Iskon Internet. Više informacija potražite na adresi: http://www.carnet.hr/tnc-cuc2003/press/index.html.

Nikolina Bradić Belobrajdić

Uredništvo weba


Javni web CARNeta