2003-05-19 00:00:00

Ministar Flego otvorio konferenciju

Ministar znanosti i tehnologije Gvozden Flego u zagrebačkom je hotelu Opera 19. svibnja otvorio međunarodnu Internet konferenciju pod nazivom "User Opportunities/Network Challenges".

Ministar znanosti i tehnologije Gvozden Flego u zagrebačkom je hotelu Opera 19. svibnja otvorio međunarodnu Internet konferenciju pod nazivom "User Opportunities/Network Challenges". Konferencija će trajati do četvrtka, 22. ovog mjeseca a okupila je 500 stranih i domaćih stručnjaka iz područja mrežnih tehnologija. Pokrovitelj konferencije je Ministarstvo znanosti i tehnologije, a zajednički je organiziraju Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet i europska udruga akademskih i istraživačkih mreža TERENA.

Na ceremoniji otvaranja ministar Flego rekao je kako se u Hrvatskoj puno investira u infrastrukturu jer smo svjesni koliko je to važno za učenje i poučavanje te istraživački rad. Minstar Flego istaknuo je i važnost investiranja u ljude što pokazuje i ova konferencija. Ispred programskog odbora konferencije, na ceremoniji otvaranja prisutnima se obratila Shirely Wood (UKERNA) i Miroslav Milinović (CARNet). Gospodin Milinović je rekao kako je ovogodišnja, zajednička konferencija TERENA-e i CARNeta jedinstven događaj u sklopu kojeg se komplementarno nadopunjuju TNC konferencija koja se bavi mrežom i mrežnim tehnologijama te CUC konferencija koja je orijentirana na korisnike i korisničke servise. Podsjećamo da konferenciju do 22. svibnja mozete pratiti na adresi: http://www.carnet.hr/tnc-cuc2003/ .

Nikolina Bradić Belobrajdić

Uredništvo weba


Javni web CARNeta