2003-05-20 00:00:00

Drugi konferencijski dan

Drugi konferencijski dan u znaku Grida i Middlewarea. Konferenciju možete pratiti uživo na webu: http://www.carnet.hr/cuc/.

Predavanjem o Grid tehnologiji Iana Fostera, američkog stručnjaka i tvorca Grida, u hotelu će Opera biti nastavljen drugi dan međunarodne Internet konferencije pod nazivom "User Opportunities/Network Challenges". Gospodin Foster govorit će o tome kako iskoristiti visokorazvijenost računalnih mreža na način da se svi raspoloživi računalni resursi stave u funkciju maksimalnog korištenja odnosno kako razviti aplikaciju kojom će im se pristupiti kroz mrežu. Uz pomoć Grid tehnologije primjerice nuklearni fizičari mogu podatke koje dobiju iz eksperimenta, pohraniti i analizirati na mnoštvu računala u mreži te tako prije doći do rezultata. Nakon predavanja o Gridu, konferencija će se nastaviti izlaganjem Kena Klingensteina o Middlewareu kojeg možemo definirati kao poveznicu između mrežne infrastrukture i korisničkih aplikacija, a čine ga imenici te koncepti i mehanizmi za autentifikaciju i autorizaciju.

Program konferencije Joint TERENA Networking Conference 2003 i CARNet User's Conference 2003. koja traje do četvrtka, raznolik je te će se paralelno raditi u četiri sekcije. Iako konferencija prvenstveno okuplja inženjere mrežnih tehnologija, širem krugu korisnika Interneta najzanimljjivija izlaganja bit će o udaljenom učenju, virtualnim svjetovima i interakciji s korisnikom. Konferencija "User Opportunities/Network Challenges" može se pratiti uživo na adresi: http://www.carnet.hr/cuc/ . Pokrovitelj konferencije je Ministarstvo znanosti i tehnologije koje je konferenciju i financijski pomoglo, a medijski su pokrovitelji HR – 2. program, Večernji list, PC Chip i Iskon Internet. Pročitajte i: http://www.carnet.hr/novosti/?newsId=100.

Nikolina Bradić Belobrajdić

Uredništvo weba


Javni web CARNeta