preskoči na sadržaj
preskoči na sadržaj
.
| Zadnja izmjena 25. 2. 2011. u 11:05 sati |

E-medica -  projekt povezivanja zdravstvenih škola RH kroz korištenje IC tehnologija

Voditelj: Edin Kadić
Ustanova: Medicinska škola Ante Kuzmanića Zadar
Status: završeni projekt (07/06)
Vrsta: pilot-projekt

O projektu:

Projekt je povezao medicinske škole Republike Hrvatske u jedinstvenu virtualnu zajednicu. Tijekom projekta medicinske škole su međusobno razmjenjivale iskustava u korištenju IC tehnologije u nastavnom i izvannastavnom procesu te razmjenjivale nastavne sadržaja.

Projekt se realizirao kroz četiri segmenta suradnje:

1. Razmjena učenika realizirala se kroz međusobne razmjene grupa učenika zdravstvenih škola RH.

2. Izrađen je portala „E-medica“ u svrhu informiranja o svim segmentima projekta, ali i općenito o samim zdravstvenim školama RH. Na portalu su se prezentirali zajednički radovi dviju i više zdravstvenih škola, pod-projekti, seminarski radovi učenika i nastavnika, e-learning sadržaji, najave konferencija, forumi. Portal vode i uređuju učenici i nastavnici preko svojih školskih koordinatora.

3. Net-sastanci učenika, pod vodstvom mentora, odvijali su se u svrhu izrade zajedničkih projekata i nastavnih sadržaja. Radovi učenika (i nastavnika) objavljivali su se na portalu „E-medica“, kao baza izrade e-learning sadržaja.

4. Strukovne video konferencije odvijale su se između zdravstvenih škola koje imaju tehničke preduvjete, dok su se u ostalim školama predavanja pratila putem Interneta. Ovisno o dinamici ostvarivanja tehničkih preduvjeta i ostale su se škole uključivale u sustav video-konferencija. Održavale su se i međunarodne video konferencije.

Komunikacija kroz razmjene učenika, portal „E-medica“, Net sastanke i video-konferencije promicala je korištenje ICT u svakodnevnom edukacijskom procesu. Na iskustvima škole nositelja projekta u kreiranju i implementiranju kvalitetnije i primjenjivije školske mreže uokvirili su se parametri predložaka za druge škole te analizirala njihovu uporabljivost. Time su se poticali nastavnici na korištenju suvremenih IC tehnologija u svakodnevnom odgojno-obrazovnom procesu. Primarno se poboljšala sveobuhvatna kvaliteta nastavnog procesa i edukacije, kako učenika tako i nastavnika.

Na portalu "E-medica", centralnom mjestu projekta, nalaze se vijesti iz svih zdravstvenih škola Hrvatske, razmjenjuju se edukacijski sadržaji i ideje te potiču i objedinjuju zajednički pod-projekti učeničkih grupa. Portal ujedno služi i za komunikaciju učenika i nastavnika u razmjeni stečenih znanja. Video konferencije omogućile su nov način obrazovanja i stvaranja obrazovnih sadržaja.


 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju