logotip carneta logotip referalnih centara
  Izrada obrazovnih materijala english
logotip referalnog centra
 
 

Referalni centri / Izrada obrazovnih materijala / Izrada obrazovnog materijala

Izrada obrazovnih materijala

 

 

Razvojem računalske tehnologije i povećanjem dostupnosti računala korisnicima, web se nametnuo kao sjajan medij za širenje različitih sadržaja koji su korisnicima dostupni u samo nekoliko klikova mišem.

 

Na webu su prisutni bilijuni stranica, a da bi se osigurao opstanak i posjećenost istih, potrebno ih je dobro organizirati.

Stranice moraju korisniku ponuditi više od same pasivne informacije. Njihova se najveća vrijednost krije u sadržaju. Stranice obrazovnih materijala ne bi smjele biti biti doslovna preslika knjige već interaktivne stranice koje će iskoristiti sve prednosti ovog medija te kroz testove, laboratorijske vježbe, animacije i kontakt aktivno uključiti posjetitelje. Neintuitivna navigacija često može predstavljati velik problem jer će odvratiti posjetitelje koji ne žele trošiti vrijeme na lovljenje informacije. Ujedno, ne treba navigirati koristeći tradicionalni sadržaj s hijerarhijskom informacijom već iskoristiti mogućnost povezivanja hiperlinkovima.

 

Dizajn stranica ovisi o njenoj osobnosti, no ne smije dominirati; sadržaj u svakom slučaju mora biti bitniji.

Iako je web medij koji je u konstantnoj mjeni, bez obzira koja se tehnologija koristi, osnovni principi u dizajnu se ne mijenjaju. Ne postoje čvrsto utvrđena pravila za dizajn stranica, no neka je pravila kod odabira pozadine, boje, fonta ili slike dobro uzeti u obzir.

 
 

Copyright © CARNet
design: logotip kimajaka