logotip carneta logotip referalnih centara
  Samoprocjena i procjena znanja u e-obrazovanju english
logotip referalnog centra
 
 

Referalni centri / Samoprocjena i procjena znanja u e-obrazovanju / Alati za procjenu znanja / -samostalni testovi online / -udomljen test

Udomljeni test na stranom serveru (engl. hosting)

 

Besplatna web mjesta

Naslov

                   Komentar

DiscoverySchool.com Kviz Centar je web mjesto na kojem možete napraviti, objaviti na webu i ocjenjivati online testove. Nije potrebno predznanje niti nabavka softvera. Na ovom web mjestu možete napraviti online test  koji će vama i vašim studentima omogućiti trenutnu povratnu informaciju o usvojenom znanju  Za dobijanja autoriziranog pristupa morate ispuniti jednostavnu online pristupnicu.

Pogledajte primjere testova izrađenih u okružju Quiz Centra.

QuizStar  je web mjesto za izradu i obradu online testova s 3 vrste pitanja (pitanja s više ponuđenih odgovora, točno/netočno i upisivanje kratkog odgovora). Program nudi mogućnost odabira broja pitanja po ekranu, dozvoljenog broja pokušaja, povratnu informaciju o netočnim odgovoima, slanja rezultata e-mailom, određivanje trajanja testa. Za dobijanja autoriziranog pristupa morate ispuniti jednostavnu online pristupnicu.

syvum.com  omogućuje izradu besplatnih online testova s 3 vrste pitanja (pitanja s više ponuđenih odgovora, točno/netočno i upisivanje pojma koji nedostaje). Potrebna je jednostavna registracija radi dobijanja autoriziranog pristupa.  Pogledajte primjere testova izrađenih u okružju Syvum weba.

Postoji i komercijalna verzija aplikacije s godišnjom pretplatom od $19,95.

Komercijalna web-mjesta  

     Naslov

                               Komentar

Mogućnost besplatne probe Cijena
CQuestNet Software pruža mogućnost udomljavanja testova na njihovom serveru cquestsoftware.com. Dodijelit će Vam Vaš direktorij, datoteke i administracijski program, a na početnoj stranici možete staviti Vaš logo. Testove izrađujete pomoću softvera koji ćete "dowlodati". Postoji i mogućnost da Vam njihova služba izradi test. Moguća je izrada 5 vrsta pitanja: s više ponuđenih odgovora od kojih je samo jedan točan, s više točnih ponuđenih odgovora, točno/netočno, upis kratkog odgovora, esej. Postoji mogućnost unosa multimedije (slika, zvuk film).

Pogledajte primjer testa izrađenog u okružju CQuestNeta.

45 dana

Mjesečno iznajmljivanje softvera za izradu testova ovisi o broju korisnika (nastavnika): $35-$75
Dodatno se plaća i po broju studenata.

Ako naručite izradu testa, za svako pitanju treba platiti $8

>>OPŠIRNIJE

Questionmark je vodeći softver za izradu, obradu, objavu i analizu online ispita, testova, anketa s 10-tak vrsta pitanja (esej, objašnjenje, upis teksta koji nedostaje, vruća točka, povezivanje pojmova, pitanja s više ponuđenih odgovora od kojih je samo jedan točan,  pitanja s više točnih ponuđenih odgovora, brojčana pitanja, izbor točnog odgovora iz padajućeg izbornika, i sl.) Program možete kupiti i smjestiti na vlastiti server, ali pruža i mogućnosti udomljavanja (engl. hosting) na njihovom serveru. Postoji mogućnost unosa multimedije (slika, zvuk, film).

Testove možete izrađivati sami, no postoji i mogućnost da pitanja s ključem rezultata pošaljete e-maillom, ili faxirate, te da Vam njihova služba izradi i objavi test na webu ili ga pošalje na CD-u za  uporabu na lokalnim računalima.

Pogledajte primjere testova izrađenih u okružju Questionmarka

30 dana

Download

Besplatni evaluacijski CD

Na upit prema dogovoru.
Ovisno o potrebama, postoje dvije mogućnosti plaćanja:
1. plaćanje  pojedinačne usluge prema broju obavljenih ispita - (isplati se ako mjesečni broj ispita ne premašuje 500)
2. fiksna mjesečna pretplata. - pogodan za veliki broj ispita (više od 500/mjesec).

>>OPŠIRNIJE (pdf)

Quia Web omogućava nastavnicima izradu, objavu na webu i ocjenivnje online testova s 8 vrsta pitanja, te gotove obrasce za 16 vrsti edukacijskih online igara i aktivnosti..

>> Primjeri testova i edukacijskih aktivnosti

30 dana

Osnovna godišnja pretplata po  nastavniku = $49.

>>OPŠIRNIJE

Quizlab.com omogućava laku i brzu izradu online testova s 5 vrste pitanja, praćenje napretka studenata, komunikaciju sa studentima i kolegama.

30 dana

Osnovna godišnja pretplata po  nastavniku = $29

>>OPŠIRNIJE

WebAssign je sofisticirani alat za izradu, obradu, objavu i analizu online ispita, testova, anketa s 10-tak vrsta pitanja (esej, objašnjenje, upis teksta koji nedostaje, slanje dokumenta, pitanja s više ponuđenih odgovora od kojih je samo jedan točan,  pitanja s više točnih ponuđenih odgovora, brojčana pitanja, točno/netočno, i sl.). Omogućuje vrlo jednostavno prikazivanje simbola, kemijskih i matematičkih formula (pogodan za ispitivanje znanja iz prirodnih znanosti). Dozvoljeno je pisanje koda u Perlu.

WebAssign koristi veliku bazu Sybase smještenu na serverima Sveučilišta Sjeverne Karoline (North Carolina State University), SAD.

Za uporabu alata postoje opširne upute na webu.

>> Primjeri testova (Demo)

6 tjedana
besplatna proba za sveučilišne nastavnike

Za edukacijske ustanove pretplata za jednog nastavnika s neograničenim brojem studenata:
- početna godišnja pretplata  = $250
- obnova pretplate za svaku narednu godinu = $150

Moguće je plaćanje i prema broju studenata.

>>OPŠIRNIJE

 
 

Copyright © CARNet
design: logotip kimajaka