logotip carneta logotip referalnih centara
  Samoprocjena i procjena znanja u e-obrazovanju english
logotip referalnog centra
 
 

Referalni centri / Samoprocjena i procjena znanja u e-obrazovanju / Ispitni centri / -vrste centara / specijalizirani

Specijalizirani ispitni centri

 


 Vrste specijaliziranih ispitnih centara

 Profesionalni  ispitni centar - pruža svim polaznicima strogo nadzirane, jednake, visoko standardizirane, izvrsne uvjete za test. Takvi se centri preporučuju za važne završne ispite, čiji rezultati imaju jako velike posljedice. Njihovo je održavanje vrlo skupo, pa se preporuča mali broj tih centara uglavnom za državne i druge ispite, koje propisuje Vlada ili Ministarstvo.

 Ovlašteni ispitni centar- vrlo je sličan profesionalnom, ali ne mora provoditi najviše zahtjeve rigoroznog provođenja postupka testiranja. Više su masovni i zato manje skupi, ali pružaju strogo nadzirane uvjete za ispite s visokim rizikom varanja.

 Fakultetski ispitni centar - osniva se kao dio fakulteta ili sveučilišta i vrlo je sličan profesionalnom. Oni mogu biti dio mreže ovlaštenih ispitnih centara, a pružaju razumno prihvatljive dobre uvjete za provođenje ispita s visokim rizikom.

 Tvrtkin ispitni centar - osniva pojedina veća tvrtka i služi za testiranje potencijalnih zaposlenika, zaposlenika, partnera i drugih. Uvjeti testiranja dosta variraju.

 
 

Copyright © CARNet
design: logotip kimajaka