logotip carneta logotip referalnih centara
  Samoprocjena i procjena znanja u e-obrazovanju english
logotip referalnog centra
 
 

Referalni centri / Samoprocjena i procjena znanja u e-obrazovanju / Alati za procjenu znanja / -podrška za papirnate testove / ParSYSTEM / ParTEST / Upute za ParTEST / -pregled

Općenito o sustavu ParSYSTEM for MS Windows 4.0

 

 Paket programa ParSYSTEM for MS Windows se sastoji od triju programa:

  •  ParTEST,
  •  ParSCORE i
  •  ParTEST Online.

Svaki od programa se može upotrebljavati samostalno ili udruženo s ostalim programima u paketu. Uporaba je vrlo lagana i intuitivna klikanjem mišem!

 ParTEST omogućuje stvaranje banke pitanja koja je organizirana kao baza podataka. U njemu se mogu upisati različite vrste pitanja, zatim ih vrlo lako odabrati i tiskati testove za pismene ispite.

 ParSCORE omogućuje ocjenjivanje testova očitavanjem ispunjenih obrazaca optičkim čitačem, pohranu podataka u bazu studenata, analizu testa i ispis. U bazu se mogu unositi i brojni dodatni podaci, npr. rezultati više testova, ili subtestova, kriteriji za ocjenjivanje, više studentskih grupa, podaci o pohađanju nastave, posebni podaci ili zadaci za pojedine studente itd.

 ParTEST Online omogućuje stvaranje, provođenje, ocjenjivanje i evidenciju ispita tako da student sjedi za kompjuterom (on line).

Daljnje upute se odnose samo na ParTEST, jer on ima najširi krug korisnika. To je program za lako stvaranje i održavanje baze ispitnih pitanja, kao i za stvaranje i tiskanje testova.

 
 

Copyright © CARNet
design: logotip kimajaka