preskoči na sadržaj
preskoči na sadržaj
.
| Zadnja izmjena 19. 2. 2018. u 12:58 sati |

European Prize for Innovation in Public Administration

Projekt Škole 2.0 izabran je za jednu od tri najinovativnije inicijative u sklopu "Europske nagrade za inovacije u javnoj upravi", u kategoriji Inicijative za obrazovanje i istraživanje. Riječ je o projektu kojemu je cilj omogućiti kvalitetno i sveobuhvatno učenje na daljinu i e-obrazovanje za što širi broj korisnika – nastavnika i učenika.

Svečana dodjela nagrada održana je u četvrtak, 6. lipnja 2013. godine, tijekom konferencije “Week of Innovative Regions Europe Conference” u Corku u Irskoj i projekt je nagrađen s 100.000,00 eura, s ciljem ulaganja u daljnji razvoj projekta Škole 2.0.

Vrijednu nagradu dodijelila je povjerenica Europske Komisije za istraživanje, inovacije i znanost Máire Geoghegan-Quinn, koja je tom prigodom izjavila: "Inovacije nisu samo nešto za poslovanje. Javna uprava generira pola bruto domaćeg proizvoda EU-a te i ona mora prigrliti promjene. Pobjednici su danas pokazali da spregom novih ideja i tehnologije možemo poboljšati život ljudi i pridonijeti modernizaciji naših gospodarstava. Trebamo više takvih inicijativa."

Natječaj je raspisala Europska komisija, a nagrađuju se oni koji su inovacijama postigli poboljšanje rada javne uprave te koji potiču ostale na moderniji i inovativniji pristup radu. Europsku nagradu za inovacije u javnoj upravi dobilo je devet najinovativnijih inicijativa, po tri u svakoj kategoriji, koje su pokrenula europska tijela javne uprave, a pobjednici su odabrani na temelju četiri kriterija: originalnost inicijative i mogućnost širega korištenja istog modela; gospodarski učinak inicijative na društvo; relevantnost inicijative u odnosu na probleme s kojima se društvo trenutačno suočava i plansko korištenje dodijeljenih sredstava. Više o natječaju i pobjednicima možete doznati na adresi http://goo.gl/a8N5W.

Sukladno odredbama natječaja nagrada treba osigurati daljnje razvijanje projekta Škole 2.0. To znači da nastavljamo stručno usavršavanje nastavnika uključenih u projekt u cilju podizanja digitalne kompetencije, ulažemo u razvoj digitalne zrelosti uključenih škola te radimo na projektnom povezivanju škola na nacionalnoj i internacionalnoj razini.

U okviru ovog projekta, osam matičnih škola s pripadajućim područnim školama (sveukupno 27 lokacija) spojeno je na brzi Internet optičkom vezom. U samim školama postavljene su bežične mreže (s eduroam pristupnim točkama) kako bi učenici i nastavnici putem tablet računala mogli pristupati online sadržajima, digitalnim udžbenicima, koristiti ih za videokonferencije te za nastavu na daljinu. Također sve te škole su uključene i u e-Dnevnik projekt.

Za projekt je CARNET dobio nešto manje od 12 milijuna kuna kroz natječaj Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije - HAKOM, koje su osim za potrebe spomenute mrežne i videokonferencijske infrastrukture i spajanja potrošene i za nabavu tableta za nastavnike i učenike te potrebnu edukaciju nastavničkog kadra u cilju podizanja digitalne kompetencije nastavnika te ciljanu edukaciju za korištenje tehnologije kao i  osmišljavanje i provođenje projektne suradnje među školama.

Projektom je predviđeno da sve škole uključene u projekt međusobno surađuju kroz razne obrazovne aktivnosti koje uključuju korištenje tehnologije u nastavi.


 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju