Tematski broj - E-learning
Hrvatska akademska i istraživačka mreža
Naslovnica
E-learning
Je li to za mene?
Oprema
Gdje studirati
Jezik
Troškovi
Online materijali
Ocjenjivanje
Diplome i certifikati
Druženje
Arhiva
Online materijali

learningOno što ne postoji na Internetu, uopće ne postoji. Vjerojatno ste ovo već čuli. Ovom, naravno prenaglašenom rečenicom, želi se upozoriti na činjenicu da informacije, znanja i iskustva koja nisu pretočena u web formu i nisu dostupna na sveprisutnoj mreži s vremenom gotovo da i nećemo koristiti. Također, važno je naglasiti i da su mnoge stvari nastale samo zbog mogućnosti koje informacijsko komunikacijska tehnologija nudi, kao na primjer videokonferencije, web kamere, chat, različiti online katalozi koje je moguće pretražiti bez obzira u kojem se dijelu svijeta nalaze, trgovina putem Interneta.....

O korisnosti i relevantnosti na Internetu dostupnih informacija može se dugo raspravljati, no činjenica je da ćemo s vremenom morati razvijati vještine koje će nam omogućiti da dosegnemo potrebne informacije i znanja. Možda vam u tome mogu pomoći i CARNetovi online tečajevi putem kojih možete steći korisna znanja o pretraživanju Interneta, korištenju Interneta u obrazovanju, ali i puno više.

Ipak, veliki broj kvalitetno strukturiranih i relativno lako dostupnih informacija nude nam različita sveučilišta, fakulteti, knjižnice, izdavačke kuće, nositelji velikih europskih i globalnih projekata, poduzeća koja nude usluge svojim korisnicima, ali i privatne osobe koje svoja znanja i iskustva žele podijeliti s drugima... s cijelim svijetom.

Preporučujemo nekoliko web mjesta koja bi vam u igri potrage za skrivenim blagom mogla biti zanimljiva i korisna.