Tematski broj - E-learning
Hrvatska akademska i istraživačka mreža
Naslovnica
E-learning
Je li to za mene?
Oprema
Gdje studirati
Jezik
Troškovi
Online materijali
Ocjenjivanje
Diplome i certifikati
Druženje
Arhiva
Tematski broj ide dalje!

wwwKao uvod u novu akademsku godinu, u ovom smo vas Tematskom broju odlučili podrobnije upoznati s e-learningom, oblikom obrazovanja koji, paralelno s razvojem informacijsko-komunikacijskih tehnologija, sve više uzima maha i sve je popularniji, ne samo u svijetu, nego i u Hrvatskoj. Na ovim ćemo vam stranicama pokušati približiti njegov koncept i glavne vidove, dati savjete te vas uputiti na konkretne sadržaje.

E-learning, online learning, distance learning ili udaljeno obrazovanje, kako ga sve nazivaju, oblik je obrazovanja koji postoji na više razina – kao sastavni dio klasičnog obrazovanja, ali i u potpunosti samostalno. Zahvaljujući svojim glavnim značajkama - vremenskoj i geografskoj fleksibilnosti, e-learning donosi novu kakvoću u proces obrazovanja , otvarajući nove mogućnosti razmjene mišljenja, znanja i iskustava.

E-learning nije ništa kompliciraniji od klasičnog obrazovanja . Dapače! Sjedeći kod kuće za vlastitim računalom, korištenjem e-learninga možete, među ostalim, upoznati stručnjake iz udaljenih krajeva svijeta, s kolegama raspravljati o temama koje vas zanimaju i povezuju, steći korisna znanja, ali i nove perspektive o problemima i temama koji vas okupiraju.