preskoči na sadržaj
.
| Zadnja izmjena 2. 2. 2018. u 14:02 sati |

Ako imamo digitalne sadržaje učenici i nastavnici će ih koristiti

Česta je pretpostavka da će gotovi digitalni sadržaji dani na korištenje učenicima i nastavnicima samim time biti i korišteni. To djelomično jest točno, ali njihovo korištenje ovisi i o čitavom nizu drugih faktora. U prvom redu ovisit će o kvaliteti materijala, dostupnoj infrastrukturi te osposobljenosti i spremnosti učenika i nastavnika za njihovo korištenje. 

Prema podacima o posjećenosti Nacionalnog portala za udaljeno učenje “Nikola Tesla”, u periodu od veljače 2014. godine do ožujka 2015. portalu je pristupio čak 7401 jedinstveni korisnik iz škola, a od toga broja 65% učenika i 35% nastavnika. S obzirom da su nastavni sadržaji za srednje škole iz predmeta Matematika, Fizika, Biologija, Kemija i Engleski jezik lako dostupni putem interneta te usklađeni s Hrvatskim nacionalnim obrazovnim standardom (HNOS) i kao takvi prate nastavni plan i program navedenih predmeta, ne čudi podatak da ih tako veliki broj učenika koristi, pretpostavljamo i na nastavi, ali i za samostalno učenje.

Prikaz broja jedinstvenih korinika Portala za učenje na daljinu “Nikola Tesla” u periodu od vejače 2014. do ožujka 2015., CARNet, 2015.

Mnogi nastavnici samoincijativno istražuju i integriraju nove tehnologije u nastavu, krejirajući pritom svoje digitalne nastavne materijale. Takvi materijali osuvremenjuju nastavu i rađeni su iz perspektive nastavnika koji najbolje poznaje svoje učenike i koji može nastavne aktivnosti i nastavna sredstva i pomagala kojima raspolaže prilagoditi upravo potrebama svojih učenika. Međutim, i gotove digitalne sadržaje moguće je integrirati u nastavu na personalizirani način uz unaprijed dobro promišljene ishode, strategije i metode učenja i poučavanja.


 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju