preskoči na sadržaj
.
| Zadnja izmjena 23. 5. 2018. u 14:49 sati |

voopIX uređaj

VoopIX uređaj je u potpunosti izrađen u CARNET-u, a sadrži modificirani poslužitelj s Linux operativnim sustavom bez tvrdih diskova i s ugrađenim ISDN prespojnikom kojim se može upravljati softverski (naredbom iz samog uređaja) ili hardverski (u slučaju kvara samog uređaja).

Uređaj je tako dizajniran i podešen da se prilikom pokretanja prijavljuje na centralni sustav i objavljuje svoju numeraciju (telefonske brojeve ustanove na čiju je centralu spojen). U tom  trenutku svim drugim uređajima i ustanovama u sustavu ti brojevi postaju dostupni kroz voopIX.
Sva logika preusmjeravanja poziva kroz voopIX je smještena u sam uređaj koji u svakom trenutku dinamički gradi listu dostupnih brojeva u sustavu.
 
 
 
 
U slučaju gubitka napajanja ili gubitka mrežne povezanosti uređaja s centralnim uređajima, sav promet se automatski preusmjerava na telekom operatera, tako da ustanova ne trpi štetu dok je uređaj van sustava. Ako dođe do gubitka napajanja uređaja, tada se automatski aktivira ISDN prespojnik koji zaobilazi voopIX uređaj i prespaja centralu ustanove nazad na telekom operatera.
 

 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju