preskoči na sadržaj
.
| Zadnja izmjena 6. 4. 2018. u 09:59 sati |

Snježana Pavić: Approaches to Assessment: Assessment for Learning

Kome je webinar namijenjen?

Webinar je prvenstveno namijenjen učiteljima i nastavnicima engleskog jezika, ali i učiteljima i nastavnicima drugih predmeta koji bi htjeli dodatno unaprijediti svoj rad s učenicima, osobito u segmentu vrednovanja.

Sadržaj webinara

Snježana Pavić je diplomirala 1994. na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Učiteljica je engleskog jezika u Osnovnoj školi Popovača, savjetnica i voditeljica Županijskog stručnog vijeća. Autorica je brojnih nastavnih materijala za osnovnu školu. Od 2015. vanjski je suradnik i predavač na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu, predaje Engleski jezik učiteljske struke. Sudjelovala je u radu dviju stručnih radnih skupina kurikularne reforme: (1) stručna radna skupina za izradu Okvira za vrednovanje procesa i ishoda učenja u osnovnim i srednjim školama RH; (2) stručnu radnu skupinu za izradu Prijedloga kurikuluma za Engleski jezik. Napisala je knjigu o vrednovanju u suradnji s Dr. David McMurtryem i prevela je na hrvatski jezik, Assessment: Embracing New Challenges – Vrednovanje: Ususret novim izazovima (2013.). Kao koautor objavila je stručni rad u časopisu ELOPE (2017.) na temu Tendencies and Characteristics of Feedback Given by Primary English Language Teachers in Croatia.

Nakon kratkog predstavljanja tri osnovna pristupa vrednovanju a to su vrednovanje za učenje, vrednovanje kao učenje i vrednovanje naučenoga, predavanje će se fokusirati na vrednovanje za učenje, ulogu koje ono ima u procesu učenja i poučavanja i utjecaj na aktivnosti učenja i poučavanja. U okviru pristupa „vrednovanja za učenje“ vrednovanje ne rezultira brojčanom ocjenom već kvalitativnim povratnim informacijama i razmjenom iskustava o procesima učenja i usvojenosti znanja i vještina u odnosu na postavljenja očekivanja. Kroz predavanje će biti raspravljena formativna uloga povratne informacije, njezin sadržaj, učestalost i vrijeme davanja povratne informacije te strategije koje učitelj koristi pri davanju povratne informacije.

Predavanje će se održati na engleskom jeziku.

Ciljevi webinara

Upoznati sudionike s pristupima vrednovanju te raspraviti prednosti i izazove koje pruža vrednovanje za učenje u procesu učenja i poučavanja engleskog kao stranog jezika.

Potrebna predznanja

Webinar se održava na engleskom jeziku na Adobe Connect platformi pa je potrebno znanje engleskog jezika i pristup internetu na računalu s tehničkim preduvjetima za praćenje takvih webinara. 

Impresum

HUPE (Hrvatsko udruženje profesora engleskog) in collaboration with CARNET presents

Snježana Pavić: Approaches to Assessment: Assessment for Learning

Thursday, 29 March 2018, 19.00 - 20.00 CET

Snimka

Snimka održanog webinara je dostupna na poveznici.


 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju