preskoči na sadržaj
.
Novosti vezane uz webinare
Preuzmi RSS
| Objavljeno 6. 4. 2018. 10:04 | RSS

Novi CARNET-ov webinar: Osnove Robotskog kazališta lutaka i izrada scenarija za predstavu

Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET organizira webinar namijenjen odgojno-obrazovnim djelatnicima osnovnih i srednjih škola na kojoj će imati priliku naučiti osnove i mogućnosti Robotskog kazališta lutaka i kako izraditi scenarij za predstavu. Webinaru mogu prisustvovati svi zainteresirani za CARNET-ovo natjecanje „Lektira na pozornici robotskog kazališta“, ali i sudionici zainteresirani za ovu temu.

Webinar će se održati u petak, 13. travnja, s početkom u 13 sati putem Adobe Connect komunikacijskog i kolaboracijskog alata na adresi http://connect.carnet.hr/webinar/.

Na samom će se početku webinara kratko predstaviti natjecanje „Lektira na pozornici robotskog kazališta“u okviru kojeg se pozivaju na sudjelovanje sve osnovne i srednje škole u Republici Hrvatskoj.

Nakon uvoda, slijedi kratko predavanje o osnovama i mogućnostima Robotskog kazališta lutaka koje će održati gospodin Veljko Kukulj, mentor LenTinTin Studios i glavni urednik u Photomathu. Gospodin Kukulj govorit će o demostracijskom opisu uređaja, postavljanju lutaka i pozadine te kako priključiti kazalište na računalo.

Nakon kratkog izlaganja o osnovama Robotskog kazališta lutaka, Nataša Sajko, prof. hrvatskog jezika iz Medicinske škole u Varaždinu, govorit će o izradi scenarija potrebnog za prijavu na natjecanje „Lektira na pozornici robotskog kazališta“. Profesorica Sajko govorit će o tome kako pristupiti obradi lektirnog djela i odabiru scene, postavljanju i karakterizaciji likova, pisanju dijaloga, dinamici te pripovijedanju.

Na kraju webinara sudionici će biti u mogućnosti postavljati pitanja.

Za ulazak u virtualnu sobu potrebno je odabrati opciju 'Gost' i upisati svoje ime.

Više o korištenju webkolaboracijskog alata Connect može se vidjeti na snimci održanog webinara kao i na stranici upute za korisnike. Svi webinari se snimaju i snimke su dostupne u popisu održanih webinara.


 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju