preskoči na sadržaj
.
| Zadnja izmjena 7. 2. 2017. u 16:13 sati |

Socijalni inženjering - čovjek kao najveća ranjivost sustava

Kome je webinar  namijenjen

Webinar je namijenjen učiteljima i nastavnicima osnovnih i srednjih škola koji su zainteresirani za proširivanje svojeg znanja o socijalnom inženjeringu u okviru osvještavanja važnosti sigurnosti na Internetu te svima ostalima zainteresiranima za ovu temu.

Sadržaj webinara

U webinaru će biti riječi o vještini socijalnog inženjeringa s naglaskom na prepoznavanju mogućnosti što ih socijalni inženjering nosi u okviru svakodnevnog života, ali i u okviru sigurnosti na internetu.  

Pomoću primjera iz svakodnevnog života ukazat će se na nedovoljnu osviještenost o postojanju socijalnog inženjeringa te ukazati kako socijalni inženjering tvori neodvojiv dio svakodnevnih interakcija između pojedinaca.  

Povijesnim će se primjerima prikazati pravac razvoja socijalnog inženjeringa te će se navesti najznačajniji slučajevi zlouporabe socijalnog inženjeringa. Potom će se, s teoretskog polazišta, definirati socijalni inženjering u okviru sigurnosti na internetu te će biti ponuđene glavne kategorije razlikovanja velikog niza raznih slučajeva povezanih sa socijalnim inženjeringom.  

Na temelju primjera hrvatskih korisnika, prikazat će se najčešći oblici socijalnog inženjeringa prema prije spomenutim kategorijama.  

Sam webinar završava rekapitulacijom prikazanog materijala uz savjete stručnjaka za računalnu sigurnost o tome na koji način možemo umanjiti mogućnost da budemo žrtve socijalnog inženjeringa.

Ciljevi webinara

Osvještavanje važnosti opće sigurnosti na internetu s naglaskom na socijalni inženjering  te približavanje tematike ciljanoj skupini djelatnika u akademskoj zajednici. 

Omogućavanje sudionicima da u sklopu svakodnevne djelatnosti prenose naučeno na webinaru pojedincima i grupama u svojoj blizini, da prepoznaju situacije u kojima dolazi do socijalnog inženjeringa te da u navedenim situacijama mogu pravovremeno i adekvatno reagirati na temelju savjeta danih u sklopu webinara.  

Poticanje interesa za sigurnost na internetu među djelatnicima u obrazovnom sustavu u svrhu povećavanja interesa među učenicima.

Potrebna predznanja

Webinar se održava na hrvatskom jeziku na Adobe Connect platformi pa je potreban pristup internetu na računalu s tehničkim preduvjetima za praćenje takvih webinara.

Impresum

Svan Hlača i Marko Stanec, CARNet

Veljača, 2017.

Snimka

Snimka održanog webinara je dostupna na poveznici.


 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju