preskoči na sadržaj
.
| Zadnja izmjena 3. 1. 2013. u 10:10 sati |

O sustavu CARNetovih modemskih ulaza

Ova usluga više nije dostupna CARNetovim korisnicima.

 

Tehnički podaci

Telefonski broj Broj modemskih ulaza
076 767676 210

 

Prilikom spajanja na CMU u postavkama veze preporučamo uporabu PPP protokola i PAP autentikacijski protokol (jedini podržani). Podržani tipovi modema za spajanje su: V.34, V.90, V.92, K56Flex i ISDN. Ujedno, spajanje ISDN-om s dva B kanala je moguće. Pogledajte upute za spajanje s oba ISDN kanala.

Preduvjeti za korištenje

Za autentikaciju (provjeru identiteta) korisnika prilikom spajanja na CARNetove modemske ulaze koristi se autentikacijska i autorizacijska infrastruktura znanosti i visokog obrazovanja u RH - AAI@EduHr.

Na CARNetove modemske ulaze se mogu spajati svi korisnici koji imaju sljedeće preduvjete:

  • elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr tj. otvoren korisnički račun u imeniku matične ustanove, sa pripadajućim korisničkim imenom i zaporkom
  • trajanje temeljne povezanosti s ustanovom, tj. da korisniku nisu istekla prava koja ostvaruje temeljem svog statusa u ustanovi
  • da mu CARNetova abuse služba nije zabranila spajanje na CMU zbog kršenja pravila korištenja sustava CARNetovih modemskih ulaza.

Ograničenje trajanja pojedinačne veze (session time)

Ovisno o statusu koji korisnik ima u ustanovi koja mu je dodijelila elektronički identitet, korisnik može biti neprekidno spojen na CMU tijekom određenog vremenskog perioda nakon kojeg će ga sustav automatski odspojiti. U tablici su navedena maksimalna vremena trajanja pojedinačne veze za pojedine kategorije korisnika.

Status Ograničenje trajanja pojedinačne veze (u satima)
djelatnik 6
vanjski suradnik 4
korisnik usluge 3
student 3
učenik 2
gost 3

Napominjemo da ne postoje dnevne i mjesečne kvote, tj. nema dnevnog ili mjesečnog vremenskog ograničenja na ukupno trajanje svih uspostavljenih veza za jednog korisnika.

Internetski servisi dostupni uz sustav CMU

Za više informacija molimo pogledajte popis CARNetovih usluga.

Nedozvoljeni servisi

Da bi se onemogućila namjerna ili nenamjerna zlouporaba korisničkih računala spojenih na CARNetove modemske ulaze, u CMU sustavu su postavljena određena ograničenja. Pogledajte popis onemogućenih servisa i protokola.


 
Kontakt za CMU
 
+385 1 6661 555
ili kontaktirajte online
 
 
 
 
 
 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju