preskoči na sadržaj
.
Vijesti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 16. 5. 2011. 17:03 | RSS

Četvrtak 19. svibnja u 11 00 sati webinar na Srcu: "Primjena tehnologije e-učenja u predmetu Geometrijska grafika"

Webinar će održati mr. sc. Lidija Pletenac, Građevinski fakultet Sveučilišta u Rijeci

Ishodi učenja geometrijskih kolegija Građevinskog Fakulteta u Rijeci imaju za cilj upravo kompetencije, koje su potrebne građevinskom inženjeru (prema http://www.euceet.utcb.ro/).
Analiza problema, na koje se nailazi u nastavi, odredila je strategiju uvođenja e - učenja.
Mješoviti sustav e-učenja (e-komponenta i rad u učionici) pokazao se najbolji jer kombinira prednosti jednog i drugog sustava: od multimedijskog prezentiranja gradiva, foruma, online testova, chat-a, wiki - aktivnosti do svih oblika rada uživo, koji utječu na kvalitetu obrazovanja.

Tematski strukturiran e-kolegij prati svako poglavlje sažetim skriptama, interaktivnim grafičkim primjerima, pripremom za vježbu i zadanom vježbom te forumom za diskusiju. Dati su prilozi o rješavanju korak po korak, fotografije objekata, studentski radovi i pokoji šaljivi prilog. Svaka vježba provjerava se kratkim online testom. Programski zadaci se, nakon crtanja, modeliraju CAD – om i elektronički predaju na bodovanje uz komentar. Bonus – aktivnosti nisu obvezne ali su dobro prihvaćene od studenata. Ponuđene su samoprovjere po poglavljima i probni online ispit. Kolokviji i ispiti se dijelom polažu na računalu a rezultati se brzo dobiju i vide kroz e-kolegij.
Ova prezentacija prikazat će iskustva u primjeni tehnologija e-učenja, kao e-komponente u nastavi četiriju geometrijskih kolegija na GF Rijeka, jedinom građevinskom fakultetu u RH na kojem se za konstruktivnu (nacrtnu) geometriju primjenjuje ovakav sustav fleksibilnog učenja, prilagođenog potrebama studenta.

Prijavite se na webinar putem poveznice: https://connect.srce.hr/ceu_webinari


 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju