preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 18. 6. 2003. 00:00 | RSS

Održan sajam internetskih projekata

U sklopu akcije 10@HR - Vrijeme je za Internet! u Tehničkom muzeju u Zagrebu jučer je održan sajam internetskih projekata na kojem je svoje projekte potencijalnim sponzorima predstavilo 14 voditelja.

Jučer je u organizaciji CARNeta, a sklopu akcije 10@HR – Vrijeme je za Internet! u Tehničkom muzeju u Zagrebu održan sajam internetskih projekata na kojem je svoje projekte potencijalnim sponzorima predstavilo 14 voditelja. Među tvrtkama zainteresiranim za prihvaćanje pokroviteljstva nad internetskim projektima osim HThineta, IskonInterneta, Globalneta i CARNeta koji su partneri u ovoj akciji, na sajmu je bilo prisutno i dvadesetak firmi koje su pokazale interes za uključivanjem u akciju. Neke od tvrtki koje su sudjelovale u radu današnjeg sajma su: CROSCO, Microsoft Hrvatska, Belupo d.d., IBM Hrvatska itd. Da podsjetimo, u sklopu akcije 10@HR – Vrijeme je za Internet!, 28. veljače 2003. pokrenut je natječaj za prikupljanje internetskih projekata. Natječaj je zaključen 31. ožujka 2003. godine, a njime se nastojalo prikupiti projekte koji će primjenom informacijske i komunikacijske tehnologije obogatiti hrvatski Internet prostor i stvoriti nove sadržaje, usluge i programe korisne hrvatskim građanima i društvu općenito. Prijedlozi pristiglih projekata obuhvaćali su obrazovanje i školstvo, kulturu, poljoprivredu, pravo, zdravstvo, meteorologiju, veterinarstvo, turizam, povijest i dr. Prijavljeno je 290 projekata, a stručna je komisija tijekom travnja recenzirala pristigle projekte te odabrala njih 14. Popis odabranih projekata nalazi se u prilogu, a više informacija o njihovom sadržaju i predlagačima možete pronaći na stranicama akcije: http://www.10godinainterneta.hr/ .

Pozivamo i ostale zainteresirane tvrtke koje se preuzimanjem pokroviteljstva nad projektom žele uključiti u akciju 10@HR i na taj način doprinijeti razvoju hrvatskog web prostora, da kontaktiraju organizatore e-mailom na adresu: info@10godinainterneta.hr odnosno telefonom na broj 01 6165 616.

Nela Marasović

Uredništvo weba


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju