preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 18. 7. 2003. 00:00 | RSS

Zaštitite mrežu uz brošuru CARNet CERT-a

Ako ste odlučili samostalno krenuti u otklanjanje računalno sigurnosnih incidenata, potražite pomoć na adresi http://www.cert.hr/top20/index.html. Tu od jučer možete pronaći novu verziju brošure CARNet CERT-a pod nazivom "20 najčešćih računalno sigurnosnih problema".

CARNet CERT (Computer Emergency Response Team), nacionalno središta za računalnu sigurnost, izdao je početkom mjeseca novu verziju brošure "20 najčešćih računalno sigurnosnih problema" koju od jučer u .pdf i .html formatu možete pronaći na adresi http://www.cert.hr/top20/index.html. Na istoj adresi moguće je bez naknade naručiti i tiskanu verziju istoimene brošure. Uz odobrenje instituta SANS, CARNet CERT vam u novoj verziji brošure, čiji je izvornik dostupan na adresi http://www.sans.org/top20.htm, donosi hrvatski prijevod 20 najčešćih računalno sigurnosnih problema. Tako možete saznati koje su najčešće ranjivosti Windows (W) i Unix (U) sustava te kako ih ispraviti. U nacionalnom središtu za računalnu sigurnost nadaju se da će vam taj sadržaj pomoći da što bolje zaštitite vašu mrežu.

Podsjećamo, CARNet je 1996. godine osnovao CERT prepoznavši potrebu za postojanjem nacionalnog centra za prevenciju i otklanjanje problema vezanih uz sigurnost računalnih mreža. Jedna od osnovnih zadaća ovog centra je koordinacija u procesu rješavanja računalno-sigurnosnih incidenata u kojima je barem jedna uključena strana iz Hrvatske. Osim toga, zadatak centra je i stalan rad na unapređenju razine računalne sigurnosti među korisnicima Interneta u Hrvatskoj. Sve informacije o radu CARNet CERT-a možete pronaći na njihovim službenim stranicama http://www.cert.hr/, a putem e-mail adrese ccert@cert.hr obratite im se ako trebate bilo kakvu pomoć.

Nela Marasović

Uredništvo weba


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju