preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 20. 11. 2003. 00:00 | RSS

Potpisani prvi ugovori u sklopu akcije 10@HR - Vrijeme je za Internet!

U sklopu natječaja 10@HR - Vrijeme je za Internet!, kojeg je 28. veljače 2003. CARNet pokrenuo kao dio istoimene akcije, voditelji pozitivno recenziranih projekata “Promicanje zdravlja” i “Enciklopedija hrvatskog stripa” potpisali su s Hrvatskim Telekomom i CARNetom ugovore na temelju kojih će se financirati i realizirati ova dva projekta. Osim ova dva, u pripremi je potpisivanje još tri ugovora s voditeljima projekata “SME-Poslovni portal”, “Čudesna fauna Hrvatske” i “Teatar.hr” i tvrtkama partnerima Globalnet, IskonInternet i Perpetuum Mobile.

U sklopu natječaja 10@HR - Vrijeme je za Internet!, kojeg je 28. veljače 2003. CARNet pokrenuo kao dio istoimene akcije, voditelji pozitivno recenziranih projekata “Promicanje zdravlja” i “Enciklopedija hrvatskog stripa” potpisali su s Hrvatskim Telekomom i CARNetom ugovore na temelju kojih će se financirati i realizirati ova dva projekta. Cilj je projekta “Promicanje zdravlja”, čiji je voditelj gospodin Marijan Erceg iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, putem Interneta objaviti široj populaciji zdravstvene sadržaje s temom promicanja zdravlja u svrhu bolje informiranosti i educiranosti o najvažnijim javno zdravstvenim pitanjima. Profesor Dušan Gačić, voditelj projekta “Enciklopedija hrvatskog stripa”, želi predstaviti bogatu i izuzetno kvalitetnu tradiciju stripa u Hrvatskoj koja nije do danas ni u jednom medijskom obliku cjelovito predstavljena stručnoj i ostaloj javnosti. On je stoga, zajedno s grupom suradnika, prepoznao Internet kao idealan medij za prezentaciju baze podataka o autorima, tehnologijama, izdanjima i manifestacijama koja su obilježila povijest hrvatskog stripa. Svaki od potpisanih ugovora sastavljen je na trilaterlanoj osnovi tj. njegove potpisnice su tri strane – voditelji projekta – "Promicanje zdravlja" i "Encikopedije hrvatskog stripa", tvrtka partner – Hrvatski Telekom i CARNet .

Osim ova dva, u pripremi je potpisivanje još tri ugovora s voditeljima projekata “SME-Poslovni portal”, “Čudesna fauna Hrvatske” i “Teatar.hr” i tvrtkama partnerima Globalnet, IskonInternet i Perpetuum Mobile. Valja napomenuti da su voditelji projekta “Teatar.hr” i «SME – poslovni portal» kreirali stranice svojih projekta i one će uskoro biti dostupne javnosti na adresama www.teatar.hr i www.biznis.hr. Podsjećamo, CARNet je pokrenuo akciju pod nazivom "10@HR - Vrijeme je za Internet!" kako bi promovirao Internet i informacijske tehnologije u Hrvatskoj te educirao javnost o svim mogućnostima Interneta. U sklopu iste akcije vodeći davatelji Internet usluga: HTnet, IskonInternet, Globalnet i CARNet pokrenuli su natječaj za prikupljanje internetskih projekata sa sadržajem od nacionalnog značaja. Natječaj je zaključen 31. ožujka 2003. godine, a odaziv predlagača projekata bio je iznad očekivanja organizatora akcije. Prijavljeno je 290 projekata, a stručna je komisija tijekom travnja recenzirala pristigle projekte te odabrala njih 14. CARNet je svih 14 pozitivno recenziranih projekata predstavio potencijalnim sponzorima - zainteresiranim tvrtkama koje bi prihvaćanjem pokroviteljstva nad projektom ujedno preuzele i brigu za njegovo financiranje i realizaciju. Kao što je gore navedeno, realizaciju četiri od 14 pozitivno recenziranih projekata preuzet će gore spomenuti davatelji Internet usluga, dok je Microsoft svoju donaciju softwarea ponudio voditeljima svih 14 projekata.

Trenutno se pregovora s još nekolicinom potencijalnih sponzora koji će se uključiti u akciju sponzorstvom nad nekim od preostalih projekata. Zainteresirane tvrtke, koje se preuzimanjem pokroviteljstva nad projektom žele uključiti u akciju 10@HR, mogu i dalje kontaktirati organizatore e-mailom na adresu: info@10godinainterneta.hr odnosno telefonom na broj 01 6165 616. Sve informacije o projektu 10@HR - Vrijeme je za Internet! dostupne su na službenim web stranicama http://www.10godinainterneta.hr.

Nela Marasović

Uredništvo weba


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju