preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 1. 12. 2003. 00:00 | RSS

Microsoft donirao softver vrijedan 270.000,00 kuna

Tvrtka Microsoft (http://www.microsoft.com/croatia/) donacijom softvera priključila se CARNetovoj akciji 10@HR - Vrijeme je za Internet! . Predstavnici Microsofta Hrvatska, na čelu s izvršnim direktorom gospodinom Davorom Majetićem, u CARNetovim su prostorima softver uručili voditeljima 13 projekata koji su dobili pozitivne recenzije u sklopu spomenute akcije.

Tvrtka Microsoft (http://www.microsoft.com/croatia/) donacijom softvera priključila se CARNetovoj akciji 10@HR - Vrijeme je za Internet! . Predstavnici Microsofta Hrvatska, na čelu s izvršnim direktorom gospodinom Davorom Majetićem, u CARNetovim su prostorima danas softver uručili voditeljima 13 projekata koji su dobili pozitivne recenzije u sklopu spomenute akcije.

Ukupna vrijednost ove donacije je oko 270.000,00 kuna, a prema specifikaciji i potrebama definiranim od strane voditelja pojedinačnih projekata. "Ova donacija rezultat je naše dogogodišnje odlične suradnje s akademskom zajednicom u Hrvatskoj," naglasio je gospodin Davor Majetić, izvršni direktor Microsofta Hrvatska. "Izuzetno nam je zadovoljstvo tehnološki podržati projekte iz ove akcije i vjerujemo da će korištenje najnovijih Microsoftovih tehnologija donijeti novu vrijednost u njihovoj realizaciji." CARNet je akcijom "10@HR - Vrijeme je za Internet!", koja je pokrenuta krajem prošle godine u povodu 10 godina Interneta u Hrvatskoj, želio pozornost javnosti usmjeriti na informacijske tehnologije u našoj zemlji. Akcija je promovirala i sadržaje na hrvatskom jeziku dostupne na Internetu te potaknula pojedince i institucije na stvaranje novih sadržaja pri čemu je CARNet imao potporu vodećih davatelja Internet usluga: HTneta, IskonInterneta i Globalneta. Naime, raspisan je natječaj za prikupljanje internetskih projekata sa sadržajem od nacionalnog značaja na koji je pristiglo 290 projekata, a stručna je komisija u travnju ove godine pozitivno recenzirala spomenute projekte. Više informacija o projektu 10@HR - Vrijeme je za Internet! potražite na web stranicama http://www.10godinainterneta.hr.

Nela Marasović

Uredništvo weba


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju