preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 11. 3. 2004. 00:00 | RSS

Brošura "Dvadeset najkritičnijih računalnih ranjivosti "

CARNet CERT, nacionalno središta za računalnu sigurnost, izdao je prijevod nove verzije brošure instituta SANS pod nazivom "Dvadeset najkritičnijih računalnih ranjivosti " koju od prošlog tjedna u .pdf formatu možete pronaći na adresi http://www.cert.hr/top20/brochure.php.

CARNet CERT (Computer Emergency Response Team), nacionalno središta za računalnu sigurnost, izdao je prijevod nove verzije brošure instituta SANS pod nazivom "Dvadeset najkritičnijih računalnih ranjivosti " koju od prošlog tjedna u .pdf formatu možete pronaći na adresi http://www.cert.hr/top20/brochure.php. Institut SANS (SysAdmin, Audit, Network, Security – www.sans.org) jedan je od najvećih i najznačajnijih izvora informacija, treninga i certifikacije na području računalne sigurnosti u svijetu. Ovaj ažurirani SANS-ov popis sastoji se zapravo do dva Top Ten popisa: onog s deset najkritičnijih ranjivosti u Windowsima i popisa deset najčešće napadanih ranjivih servisa na Unixu i Linuxu.

Podsjećamo, CARNet je 1996. godine osnovao CERT prepoznavši potrebu za postojanjem nacionalnog centra za prevenciju i otklanjanje problema vezanih uz sigurnost računalnih mreža. Jedna od osnovnih zadaća ovog centra je koordinacija u procesu rješavanja računalno-sigurnosnih incidenata u kojima je barem jedna uključena strana iz Hrvatske. Osim toga, zadatak centra je i stalan rad na unapređenju razine računalne sigurnosti među korisnicima Interneta u Hrvatskoj. Sve informacije o radu CARNet CERT-a možete pronaći na njihovim službenim stranicama http://www.cert.hr/.

Nela Marasović

Uredništvo weba


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju