preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 21. 4. 2004. 00:00 | RSS

Druga radionica o osnovama mrežne forenzike

U Zagrebu je danas, 21. travnja, u organizacija CARNet CERT-a počela druga ovomjesečna radionica o osnovama mrežne forenzike za djelatnike MUP-a Republike Hrvatske. Radionica traje do 25. travnja u CARNetovoj učionici u Zagrebu, Marohnićeva bb, i u njoj sudjeluje 20 zaposlenika MUP-a koji se bave računalnim kriminalom.

U uvodnom je dijelu radionice dan pregled računalnih mreža, zatim će se govoriti o metodama utvrđivanja identiteta korisnika, prikrivanju IP adrese, Internet protokolima i servisima, osnovama kriptografije i njezinoj primjeni te metodama prikrivanja korisnika elektroničke adrese. Novostečena znanja polaznici radionice primjenit će vježbajući na računalima. CARNet, kao ustanova iz sustava državne uprave, kroz obrazovanje MUP-ovih djelatnika za obradu kaznenih djela počinjenih putem računala i Interneta, nastoji podići stupanj sigurnosti i zaštićenosti korisnika Interneta u Hrvatskoj.

Postignuta pravna sigurnost blagotvorno će utjecati na korištenje Interneta i u poslovne svrhe, što može pripomoći i gospodarskom razvoju Hrvatske. Ujedno, ubuduće će ovaj specijaliziran tečaj s popratnim materijalima svim zainteresiranima za rješavanje problema računalne sigurnosti omogućiti bržu edukaciju osoba koje rade na njihovom otklanjanju.

Sanja Prijatelj

Uredništvo weba


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju