preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 24. 5. 2012. 13:33 | RSS

Okrugli stol o korištenju društvenih mreža

U organizaciji Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNet, 31. svibnja s početkom u 13:00 sati, održat će se okrugli stol pod nazivom "Institucionalne politike obrazovnih ustanova u Hrvatskoj o korištenju društvenih medija u obrazovanju". Okrugli stol bit će održan u prostorijama CARNeta i Sveučilišnog računskog centra, Josipa Marohnića 5, Zagreb.

Je li učenicima dopušteno korištenje Facebooka i drugih društvenih mreža za vrijeme njihovog boravka u školi? Trebaju li nastavnici imati svoje profile na društvenim mrežama te je li dobro da prihvaćaju učenike kao svoje Facebook prijatelje?

Jesmo li svi mi kao roditelji, nastavnici, pa i kao građani, korisnici različitih internetskih usluga, svjesni mogućnosti i mogućih zamki društvenih mreža? Trebaju li nam pravila ili preporuke kojima bi obrazovne ustanove regulirale korištenje društvenih mreža od strane svojih učenika i zaposlenika? Na ova i slična pitanja osvrnut će se nekoliko uvodnih govornika na Okruglom stolu, a predviđena je i diskusija s publikom.

Okrugli stol je jedno od događanja kojima se u CARNetu obilježava upis 10. jubilarne generacije E-learning akademije, obrazovnog programa kojim se promiče korištenje informacijskih tehnologija u obrazovanju. Više informacija može se vidjeti na http://www.carnet.hr/ela/jubilarne_aktivnosti/okrugli_stol

Internetski prijenos Okruglog stola moći će se pratiti na adresi http://mod.carnet.hr/index.php?q=watch&id=1845, a naknadno će biti objavljena i snimka.


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju