preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 19. 3. 2015. 14:17 | RSS

Phishing kampanja prema korisnicima Internet bankarstva

Nacionalni CERT Hrvatske akademske i istraživačke mreže - CARNet upozorava da je  posljednjih nekoliko dana u tijeku intenzivna phishing kampanja prema korisnicima Internet bankarstva u Republici Hrvatskoj.

Napadač se u phishing poruci ("From:" polju) predstavlja u ime banke te cilja na korisnike najvećih hrvatskih banaka. Upozoravaju se korisnici e-bankarstva da dodatno provjere sadržaj elektroničkih poruka koje zahtijevaju žurno postupanje, uplatu financijskih sredstava i/ili sigurnosnu provjeru podataka.

Riječ o prijevari koja korisnika navodi da otkrije svoje povjerljive podatke, što napadači koriste za krađu. Svaki put kada se upisuju takvi podatci u web preglednik, provjerite na kojoj se točno domeni nalazite. Naziv domene mora točno odgovarati nazivu banke i sadržavati hrvatsku nacionalnu (vršnu) domenu .hr.

Ukoliko primite elektroničku poruku sumnjivog sadržaja, ili u slučaju sumnje vezano uz pristup na internetsko bankarstvo, čim je moguće prije javite se korisničkoj službi vaše banke.

Više o phishingu možete pročitati ovdje.


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju