preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 18. 9. 2015. 10:05 | RSS

Nacionalni CERT na konferenciji Internet Security Days 2015

Predstavnici CARNetovog odjela za Nacionalni CERT sudjelovali su 16. i 17. rujna na konferenciji Internet Security Days 2015 koja se održava u Phantasialand in Bruehl kod grada Kelna u Njemačkoj. 

Internet Security Days 2015 je događaj koji okuplja sve pionire računalne sigurnosti i potiče njihovu interakciju i međusobnu. Cilj konferencije je stvoriti obećavajuće sinergije i olakšati rasprave oko aktualnih tema sigurnosti, u nadi da će na kraju dovesti do novih rješenja.

Za vrijeme konferencije održava se i Technical Review ACDC (Advanced Cyber Defence Center) projekta u kojemu stručnjaci Nacionalnog CERT-a aktivno sudjeluju. Podsjećamo, Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet punopravni je partner na ovom važnom paneuropskom projektu u koji su aktivno uključena tri odjela u CARNetu – Odjel za Nacionalni CERT, Odjel za razvoj usluga i Ured ravnatelja (Ured za administraciju i vođenje posebnih programa).

Projekt planira ponuditi čitav niz usluga za pojačanu računalnu sigurnost od prepoznavanja štetnih programa do prevencije. Partneri u kampanji su pružatelji velikih javnih mreža, proizvođači softvera, znanstvene ustanove, tijela za provođenje zakona i upravna tijela, banke te certifikacijska tijela.


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju