preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 23. 11. 2005. 00:00 | RSS

Zadnji dan CUC-a 2005

Danas na Sveučilištu u Dubrovniku završava 7. Konferencija Internet korisnika CUC 2005. Posljednji dan konferencije započinje predavanjem pozvanog predavača Robert D. Cowlesa s američkog sveučiliša Stanford o tome koliko možemo biti sigurni dok koristimo računala i Internet te koji su rizici i opasnosti na koje možemo naići prilikom korištenja novih tehnologija.

Konferencija se nastavlja predavanjima o aplikacijama i uslugama u mrežnom okruženju, efikasnom korištenju napredne mrežne infrastrukture, sigurnosti korisnika i zaštiti privatnosti na mreži te iskustvima korisnika s udaljenim učenjem, a u praktičnom će se dijelu konferncije razrađivati teme upravljanja identitetom na mreži te upotrebom softvera otvorenog koda u udaljenom učenju.

U nastavku konferencije izdvajamo okrugli stol na temu "Sigurnost djece i Internet". U raspravi će sudjelovati dr. sc. Gordana Buljan Flander, ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba, Zoran Paldi, načelnik Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Višnja Ljubičić, pravna savjetnica u Uredu za ljudska prava Vlade Republike Hrvatske, Tomi Dolenc, voditelj projekata slovenske akademske i istraživačke mreže - ARNES te Damir Tomšić, nastavnik informatike Prve osnovne škole iz Bjelovara. Moderator okruglog stola je Nataša Glavor, voditeljica Nacionalnog centra za sigurnost računalnih mreža - CARNet CERT. CUC 2005 završava plenarnim predavanjem Klaasa Wierenge iz nizozemske nacionalne akademske mreže - SURFnet koji će predstaviti eduroam, paneuropski servis koji omogućuje autenticirani i autorizirani pristup mreži.

Radi se o servisu razvijenom suradnjom 20-tak europskih akademskih mreža, uključujući i CARNet, a pod okriljem krovne udruge TERENA-e. Svakodnevna se konferencijska događanja mogu izravno pratiti na adresi http://irtv.carnet.hr/program_live.aspx.

Ana Roca

Uredništvo weba


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju