preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 23. 5. 2006. 00:00 | RSS

Rumunjski ministar komunikacija i informacijske tehnologije posjetio CARNet i SRCE

Ministar komunikacija i informacijske tehnologije Rumunjske Zsolta Nagy posjetio je danas, 23. svibnja 2006., u 10.20 sati, Hrvatsku akademsku i istraživačku mrežu - CARNet i Sveučilišni računarni centar SRCE.

Rumunjskog ministra komunikacija i informacijske tehnologije dočekali su pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i športa za informacijsko društvo dr.Dragan Schwarz, te ravnatelj CARNeta Zvonimir Stanić i ravnatelj SRCA Zoran Bekić, koji su rumunjskom ministru prezentirali aktivnosti i djelovanje ovih dvaju ustanova i njihov značaj za akademsku zajednicu u Hrvatskoj. Rumunjski je ministar razgledao i sistem salu u prostorijama SRCA. Prezentirajuci aktivnosti i djelovanje CARNeta, kako u akademskoj tako i prosvjetnoj zajednici, ravnatelj CARNeta Zvonimir Stanić istaknuo je da je ova institucija u zadnje dvije godine svoje usluge iz okvira akademske zajednice proširila i na povezivanje osnovnih i srednjih škola u CARNet mrežu.

Među aktivnostima CARNeta ravnatelj Stanić je istaknuo: Internet i e-mail usluge, videokonferencijske usluge, DNS, CERT i Abuse službu, E-learning (ELA) akademiju, Edupoint, Multimediju, Helpdesk i Mobile CARNet uslugu. Posebno je naglasio i projekte poput škole na daljinu (pilot projekt) između Osnovne škole "Majstora Radovana" u Trogiru i područne škole na otoku Drvenik Veli, te projekte GEANT i suradnju sa Biharnetom. Ravnatelj SRCA Zoran Bekić u svojoj je prezentaciji istaknuo značaj djelovanja te institucije u akademskoj zajednici. CARNet i SRCE rumunjski je ministar komunikacija i informacijske tehnologije posjetio u sklopu dvodnevnog posjeta Hrvatskoj.

Danijela Grizelj, Voditeljica Ureda za odnose s javnošću, CARNet, Kontakt: 091/ 145 01 96


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju