preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 20. 1. 2003. 00:00 | RSS

CARNet okuplja sigurnosne stručnjake

Ovaj će tjedan CARNet biti domaćin sastanka iz područja sigurnosti pod nazivom 8th TF-CSIRT meeting koji će u Zagrebu okupiti Computer Security Incident Response timove, CERT-ove iz 17 europskih zemalja.

Istaknuti stručnjaci, čije je područje rada vezano uz računalnu sigurnost, okupit će od 23. do 24. siječnja na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu na 8th TF-CSIRT meetingu u organizaciji CARNetovog CERT-a (CARNet Computer Emergency Response Team), kako bi u izravnom kontaktu razmijenili iskustva i informacije.

Svi sudionici meetinga koji je zatvorenog tipa članovi su CERT timova europskih akademskih organizacija, kao i nekoliko komercijalnih firmi kojima je područje rada vezano uz računalnu sigurnost. Oni će kroz dva dana, koliko meeting traje, raspravljati o najnovijim dostignućima s područja njihove djelatnosti. Sastanci ovog profila organiziraju se tri puta godišnje i svaki put je domaćin neki drugi tim.

Ovaj put ta je čast pripala CARNet CERT-u čime mu se odaje priznanje za dosadašnji rad i potencira činjenica da on ravnopravno nalazi svoje mjesto među europskim CERT timovima. CARNet CERT sudionicima će meetinga predstaviti neke rezultate vezane uz svoj rad kao što su na primjer razvojni projekti s područja računalne sigurnosti, broj i struktura sigurnosnih incidenata, eventualne specifičnosti vezane uz Hrvatsku i slično. Također, ovom bismo prilikom istaknuli predavanje pod nazivom «Computer Crime in Croatia» kojeg će održati gospodin Ognjen Haramina, službenik u Odjelu za suzbijanje gospodarskog kriminala u MUP-u. Sljedeći TF-CSIRT sastanak održat će se u Poljskoj, u svibnju ove godine, a detaljnije informacije o ovotjednom događanju možete dobiti na adresi http://www.terena.nl/tech/task-forces/tf-csirt/.

Uredništvo weba


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju