preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 22. 10. 2007. 00:00 | RSS

Objavljen program 9. CARNetove korisničke konferencije CUC 2007

Cjeloviti program 9. CARNetove korisničke konferencije CUC 2007 koja će se od 19. do 21. studenog ove godine održati na Tehničkom fakultetu u Rijeci objavljen je na službenim stranicama konferencije. Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet CUC 2007 organizira pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa te uz podršku Grada Rijeke.

Ovogodišnji program konferencije naglasak stavlja na potrebe korisnika internetskih tehnologija, posebice onih iz redova akademske i istraživačke zajednice, profesora i nastavnika u osnovnim i srednjim školama te CARNetovih sistem inženjera i koordinatora. Pod motom "Korisnik u fokusu – User in Focus", program nudi četiri tečaja, deset radionica, tri prezentacije te preko osamdeset radova podijeljenih u sedam tematskih cjelina:

 • Trendovi u obrazovanju - kako učiti i poučavati?
 • Web u službi korisnika
 • Sigurnost korisnika na mreži
 • Sustavi i usluge po mjeri korisnika
 • Mreža i mrežne tehnologije
 • Pan-europska mreža GEANT2
 • Učenje i poučavanje na daljinu.

CUC-a 2007 je pripremio i dva okrugla stola. Kao nastavak na prošlogodišnju raspravu, i ove će se godine sastati ravnatelji akademskih i istraživačkih mreža Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Srbije i Hrvatske kako bi identificirati potrebe koje pred njih stavljaju njihovi korisnici te raspravljali o budućim planovima i međusobnoj suradnji. Drugi će okrugli stol ponuditi uvijek aktualnu raspravu o autorskim pravima te njihovoj zaštiti posebno u kontekstu informacijsko komunikacijskih tehnologija i Interneta.

Ovogodišnju konferenciju svečano će otvoriti ministar znanosti, obrazovanja i športa prof.dr.sc. Dragan Primorac, a konferenciji će doprinijeti i uvaženi ICT stručnjaci iz svijeta - Heather Boyles, direktorica međunarodnih odnosa Internet2 mreže iz Sjedinjenih Američkih Država, Mark East, generalni menadžer Odsjeka za međunarodno obrazovanje korporacije Microsoft iz Velike Britanije te Ivan Krstić iz američke organizacije One Laptop per Child (OLPC).

Popratno događanje i ovogodišnjeg CUC-a je Webfestival, natjecanje autora i korisnika sadržaja na Internetu. Tema kojom se bavi Webfestival 2007 je wiki, kolaborativni alat za jednostavno uređivanje i objavu teksta na webu. Ovogodišnjim se natjecanjem nastojalo CARNetovim korisnicima i široj javnosti pokazati da wiki nije samo Wikipedija, već da ovaj alat skriva nebrojene i neočekivane mogućnosti iskoristive u poslovnom, obrazovnom, privatnom i drugim okruženjima.

Svi zainteresirani mogu se na CUC 2007 prijaviti putem online obrasca, uz naglasak da su do 31. listopad kotizacije povoljnije, nakon čega se plaća puna cijena kotizacije.
 


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
 • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
  Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
  tel.: +385 1 6661 616
  e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju